Artık ŞANTAJCI'yı açıklayın, ŞAHİN ve TAHMAZOĞLU JOKER oldular

Artık ŞANTAJCI'yı açıklayın, ŞAHİN ve TAHMAZOĞLU JOKER oldular
Artık ŞANTAJCI'yı açıklayın, ŞAHİN ve TAHMAZOĞLU JOKER oldular

Gazeteciler ve gasteciler diye köşemde bir yorum yapmıştım. Bu ayrımcılığım oldukça ses getirmiş ve gazeteci arkadaşlarımın desteği ile gastecilerin üzerine gidileceğini sanmıştım. Benim söylemimden sonra sosyal medyadan tehdit ve şantaj yapmayı kendine ilke edinen bazı şahısların ifşa olmasını bekliyordum. Ama gördüğüm manzara beni hayrete düşürdü. Belediye Başkanı tehdit eden, bazı bürokratların haberlerine kısıtlama getiren ve haber değeri olan birçok konuyu istediğini alamadığı için haber olarak görmezden gelen ve sütunlarını kapatan gasteci ‘Şantaja izin vermeyeceğiz’ diyerek bağırmaya başladı. Benim bayramlık ağzımı şimdi açtırmayın diyecektim ama bayram gelmeden ağzım açıldı.

İki haftadır Gaziantep gündemi şantaj ve tehdit çığlıkları ile adeta yıkılıyor. Tamam da şantaj yapılan işadamı kim, yapan gastecimi gazeteci mi, tehdit edilen bürokrat kim ? Ve bu kadar büyük işlere kalkışıp ta hala ismi açıklanmayan gazeteciyi Gaziantep Gündemi merak ediyor. Bende merak içindeyim. Gaziantep’te bu kadar büyük bir şantaj ve tehdit furyası varsa ve bunu gazeteciler çözmek için cemiyet, dernek birlik adı altında Başkanlarla çözmeye çalışıyorlarsa neden herkes karnından konuşuyor. Ben arkadan konuşmayı sevmem insanların yüzüne konuşurum ki bunu çevrem iyi bilir. Şantajcı Ömer mi, Ahmet mi, Mamet mi, Ramazan mı, Şaban mı, Recep mi, Yaşar mı, Hasan mı, Hüseyin mi ortaya çıksın da dün düşman olanlar bugün bir araya gelip ‘Şantaja boyun eğmeyin, gidin şikayet edin’ naraları atmasınlar.

BİRAZ İP UCU VEREYİM…

Bana ‘Şantajcı gazeteci kim..?’ diye merak edip soranlara benim cevabım bu hafta şöyleydi: “Gazeteleri alın bir hafta inceleyin. Hangi Belediye Başkanı’nın haberine hangi gazeteler sansür uyguluyor. Aleyhte haber olunca sansür uygulanan kişi nasıl manşete taşınıyor. Gaziantep’in gündemini çok iyi takip eden bir sosyal medya hesabına DM’den hangi bilgiler ulaşıyor ve bu bilgilerin hangileri sosyal medyada hit oluyor. Kimse ortaya çıkıpta meslek etiğinden falan bahsetmesin. İnsanların hafızası çok güçlü, öyle balık gibi çabuk unutan yaratıklar değiller.

CAMBAZA BAK CAMBAZA

‘Size şantaj yapanı şikayet edin’ diyen bazı arkadaşların sosyal medyada hangi hesabı yöneterek kimlerle bağı olduğu ortaya çıkarsa, gündemi takip ederek ismini gizleyip gizli gastecilik yaptığını zanneden arkadaşların hesabını kimlerin dizayn ettiği ortaya çıkarsa ve ‘Cambaza bak cambaza’ derken tehdit şantaj gündemi oluşturup gazetecilik mesleğini itibarsızlaştırmaya çalışan üst akıl deşifre olursa şantajda biter esamesi de okunmaz. Bu haftalık şantaj gündemini bu kadar değerlendirdin. Önümüzdeki hafta şantajla ilgili araştırma ekibindeki arkadaşlarımdan aldığım bilgileri paylaşmayı düşünüyorum.

ŞAHİN VE TAHMAZOĞLU’NUN DURUMU NE?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yerel seçimlerde 11 Büyükşehirin CHP’ye geçmesi üzerine, 2023 seçimlerinde yerel adaylarla ilgili yeni çalışmalar yapıyor. Bu nedenle 2023 seçimlerinde Sayın Erdoğan, Belediye Başkan adaylarında iki örnek ismi çok dikkate alıyor. Bu isimlerin birisi 2001 tarihinde AK Parti’nin yönetiminde birçok görevlerde bulunan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin. İkinci isim ise partinin her kademesinde görev yapan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu. Şahin ve Tahmazoğlu’nun pandemi döneminde hizmetleri gıpta ile izleniyor. Biliyorsunuz ki; hem Şahin, hemde Tahmazoğlu, pandemi döneminde esnafın yanında yer alıyor. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ı da geçerek, öğrencilere 50 bin tablet yardımı yapan Şahin ve Tahmazoğlu Başkanlar, 2023 seçimlerinde “Erdoğan’ın yerel rol modelleri” olarak görülüyorlar. Benim tahminime göre Sayın Cumhurbaşkanı, Fatma Şahin ve Mehmet Tahmazoğlu’nu 2023 seçimlerinde “joker” olarak görüyor. Şimdiden bu iki belediye başkanını Türkiye’de AK Parti’nin en önemli yerel adayları olarak 2023’de farklı illerde aday olarak görmemiz sürpriz olmayacaktır. Zaten bundan önceki 2019 seçimlerinde Fatma Şahin, İstanbul, Ankara ve İzmir adayı olarak gündeme gelmişti. Erdoğan’ın gizli ajandasında Fatma Şahin ismi zaten vardı. Buna birde Mehmet Tahmazoğlu eklenmiş oldu. Tabi zaman her şeyin ilacıdır. Biliyorsunuz ki, AK Parti’de her zaman son kararı Cumhurbaşkanı Erdoğan verir. Bekleyelim ve hep birlikte neler olacak görelim.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.