İngiltere’de Üniversite Eğitimi

İngiltere’de Üniversite Eğitimi
İngiltere’de Üniversite Eğitimi

Günümüzde iş dünyasındaki rekabet ortamı her geçen gün zorlaşmaya devam ediyor. Milyonlarca aday içerisinden öne çıkabilmenin yolu ise kuşkusuz CV’nizde yarattığınız farklardan geçiyor. Eğitimin en önemli koşul olduğu bugünlerde, sadece iyi bir üniversiteden mezun olmak çoğu zaman yeterli olmuyor. Geçmişe nazaran yurtdışında eğitim almanın çok daha kolay ve uygun maliyetli olduğunu göz önünde bulunduran adayların birçoğu bu yöntemi tercih ediyor. Eğer sizler de yurtdışında eğitim almak istiyor fakat henüz ülke konusunda karar veremiyorsanız, İngiltere değerlendirmeniz gereken bir alternatif olarak sizi bekliyor. Neden mi? bu yazımızda sizlere İngiltere’de Üniversite eğitimi almanız için 3 neden sıralayacağız. Haydi başlayalım!

İngiltere’de Üniversite Eğitimi Alarak, Rakiplerinizden Bir Adım Öne Geçebilirsiniz

İngiltere’de Üniversite eğitimleri lisans olarak bakıldığında, çoğunlukla 3 yıl sürer. Bu sayede 1 yıl avantaj kazanabilirsiniz. Aynı zamanda, 1 yıllık bir hazırlık eğitimi de çoğunlukla zorunludur. Bu hazırlık eğitimi sırasında, ülkeyi çok daha iyi tanıyarak, diline ve kültürüne hakim olma şansı yakalayabilirsiniz. Eğer İngilizce seviyeniz yeterince yüksek ise İngiltere’de üniversite eğitimi sırasında, hazırlık sınıfını atlayabilirsiniz. Birleşik Krallık, dünyanın en köklü eğitim kurumlarına sahip olmasıyla sizi rekabet ortamında ayrıştıracak birçok özelliğe sahiptir. 1209’da kurulan Cambridge Üniversitesi ve 1096 yılından bu yana eğitim veren Oxford Üniversitesi gibi köklü kurumlarda eğitim almak, hem iş hayatınızı hem de sosyal hayatınızı çok başka bir noktaya taşıyabilir.

İngiltere’de Öğrenci Olmak için Başvuru Süreci

İngiltere’de Üniversite eğitimi almak için başvuru süreci diğer ülkelere göre biraz daha farklıdır. UCAS adlı kurum tarafından yürütülen süreçte sistem, üniversitelere iletilen başvurular üzerinden kabul ya da red verir. Bu noktada dikkat etmeniz gereken en önemli nokta ise her üniversitenin başvuru sürecinin birbirinden farklı olduğudur. Birçoğunun başvuru tarihi eğitim dönemi başlamadan 1 yıl öncedir. İngiltere’de Üniversite eğitimi Eylül sonu-Ekim başı gibi başlar. Fakat, bazı okullarda bu tarih Ocak-Şubat aylarında olabilmektedir. İngiltere’de Üniversite eğitimi başvurunuzun kabul görmesi durumunda ise çoğunlukla bir sonraki aşama sözlü mülakat aşaması olur.

https://www.realegitim.com/ingilterede-universite/

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.