Meme Estetiği Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Meme Estetiği Hakkında Bilmeniz Gerekenler
Doğuştan gelişmemiş olan memeler meme büyütme operasyonları ile büyütülebildiği gibi sarkmanın da olduğu durumlarda meme dikleştirme operasyonu da uygulanabiliyor.

Memelerin normalden daha büyük ve sarkık olması ya da bu durumların neden olduğu medikal problemlere bağlı olarak meme küçültme ameliyatı uygulanması tercih edilebiliyor. Meme küçültme operasyonu yalnızca estetik kaygıları değil aynı zamanda sağlık sorunlarını da giderme amacıyla gerçekleştirilebiliyor. Memelerin çok büyük olmasından dolayı sarkmalar oluşması, kişinin görünümünden memnun olmaması, uygun kıyafet bulamaması, memelerin simetrik bir görünüme sahip olmaması gibi nedenlerin yanı sıra memelerin büyüklüğünden ve ağırlığından kaynaklanan omuz, boyun ve sırt ağrılarının giderilmesi ve kamburluğun önlenmesi için de meme küçültme ameliyatına başvurulabiliyor. Memelerin boyutuna bağlı olarak memelerin altında pişik, mantar, yara ve enfeksiyon oluşumlarının önlenmesi ya da sütyen askılarının neden olduğu bası yaralarının ortadan kaldırılması da meme küçültme operasyonlarının medikal nedenleri arasında sayılabiliyor. Memeleri normalden daha büyük olan kişiler çoğunlukla günlük fiziksel aktivitelerini yerine getirirken de zorluklarla karşı karşıya kalabiliyorlar. Genetik faktörlerin yanı sıra kişinin yaşam tarzına bağlı olarak da memelerin zaman içerisinde büyümesi ya da şeklini kaybetmesi söz konusu olabiliyor. Hamilelik, emzirme, aşırı kilolu olmak, hormonal düzensizlikle ve bazı rahatsızlıklar da memelerin büyümesine ve şeklini kaybetmesine neden olabiliyor.

Meme küçültme ameliyatı ile mümkün olan en az yara izi kalacak şekilde, en doğru teknikler kullanılarak, hastanın istediği gerçekçi ölçülerde, eşit büyüklükte, simetrik ve estetik görünümlü memeler elde edilmesi amaçlanıyor. Tüm cerrahi operasyonlarda olduğu gibi meme küçültme ameliyatlarında da bazı riskler bulunduğu biliniyor. Meme küçültme operasyonlarının ardından nadir olmakla birlikte enfeksiyon ya da kanama görülebiliyor. Meme başı duyusu olumsuz etkilenebiliyor ya da süt kanallarının zedelenmesine bağlı olarak memenin süt verme potansiyeli düşebiliyor. Op. Dr. Evren İşçi Kliniği’nin alanında uzman ekibi titizlikle gerçekleştirdikleri operasyonlar ile bu tür sorunlarla karşılaşılması riskini minimize ediyorlar.

Meme Küçültme Ameliyatı Nasıl Yapılır?

Meme küçültme ameliyatının, vücut gelişimini tamamlamış olan 20 yaş üzeri kişilere uygulanması tercih ediliyor. Meme küçültme ameliyatının uygulanması için fiziksel gelişimin ve hormonal düzenin tamamlanmış olması gerekiyor. Ancak tıbbi zorunluluk durumunda bu yaşın altındaki kişilere de uygulanabiliyor.

Deri ve memenin içerisindeki yağ dokusunun alınmasıyla gerçekleştirilen meme küçültme ameliyatı genel anestezi altında uygulanıyor. Yaklaşık 3-4 saat süren ameliyatta hasta özelinde belirlenmek kaydıyla lolipop kesi ve ters T kesi yöntemleri uygulanabiliyor. Ameliyat esnasında kullanılacak olan metot belirlenirken hastanın cilt yapısı, meme boyutu, meme başının meme kıvrımına göre duruş yeri, meme dokusu, meme başı ile omuz ve kalça arasındaki mesafe gibi etkenler göz önünde bulunduruluyor. Lolipop kesi yönteminde hastanın meme ucunun çevresi dairesel olarak kesiliyor. Bu işlemin ardından meme dokusu ile fazla cilt dokusu alınıyor. İşlem esnasında kişinin fiziki görünümü de göz önünde bulunduruluyor. Ve gerekli görüldüğü takdirde meme başının yukarıya doğru taşınması söz konusu olabiliyor. Süt kanallarının zarar görmemesi için titizlikle gerçekleştirilen operasyonda deri kapatılıyor. Hem iyileşmenin hızlanması hem de meme içerisinde biriken kanın dışarı atılabilmesi için bölgeye dren koyuluyor ve operasyon tamamlanıyor. Ters T kesi yönteminin kullanıldığı operasyonlarda ise memenin alt kısmında ters T harfi şeklinde kesi yapılıyor. Fazla olan meme dokusu ve cilt alınarak operasyon sonlandırılıyor.

Meme Büyütme Ameliyatı ile Göğüs Dekoltesi Korkulu Rüyanız Olmaktan Çıkıyor

Genelde implantların diğer bir deyişle protezlerin kullanımı ile meme şeklini ve boyutunu değiştirmeyi amaçlayan meme büyütme ameliyatları en sık uygulanan estetik operasyonlardan biri olma özelliğini taşıyor. Doğuştan gelişmemiş olan memeler meme büyütme operasyonları ile büyütülebildiği gibi sarkmanın da olduğu durumlarda meme dikleştirme operasyonu da uygulanabiliyor.

Genel anestezi altında yapılan meme büyütme ameliyatlarında silikon ya da salin implantlar kullanılabiliyor. Her iki implantın dış kılıfı da silikondan yapılmakla birlikte salin implantlar serum fizyolojikle silikon implantlar yüksek kohesiv jelle dolu bulunuyor. Silikon implantlar, salin implantlara oranla daha doğal bir görünüm sağlıyorlar ve daha doğal hissediliyorlar. Ayrıca son jenerasyon silikon implantların özel kıvamları nedeniyle yırtılma, kopma ve patlama gibi risklerinin son derece düşük olduğu biliniyor. Meme büyütme operasyonlarında kullanılan yuvarlak implantlar göğüsleri daha görünür kılmak ve üst memeye dolgunluk vermek amacıyla tercih edilebiliyor. Anatomik meme implantları ise damla şekline sahip olup memelerde daha doğal bir görünüm sağlanabilmesi için kullanılıyor. Kullanılacak olan meme implantının boyutu belirlenirken hastanın istekleri ve doktorun yaptığı ölçümler göz önünde bulundurularak en doğru seçimin yapılması operasyonun başarısı ve hastanın memnuniyeti açısından son derece büyük önem taşıyor.

Meme büyütme ameliyatlarında imalatın yerleştirilmesi için çoğunlukla 3 kesi yerinden biri kullanılıyor. En çok kullanılan kesi yeri meme altı kıvrımı olup tam olarak meme altındaki kıvrıma denk getiriliyor. Memelerinde herhangi bir yara izi kalmasını istemeyen hastalarda izin koltuk altındaki katlantı içerisinde gizlenmesi tercih edilebiliyor. Ya da meme başındaki kahverengi bölümle ten rengi arasındaki çizgide yer alan ve iyileşme sonrasındaki süreçte izi son derece zor fark edilen kesi yeri de tercih edilebiliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.