SAZAN UYANDI…

SAZAN UYANDI…
SAZAN UYANDI…

Gaziantep’te Sumudica gitti,Pinto geldi.Ama takım Erdal Güneş’le Rizespor karşısında.Jeffeson,Kana Bıyık yok.Ev sahibi beş maçtır kazanamıyor.Tomas’la yolları ayırdılar,Sumudica ile görüşüyorlar.Sakatlıklar ve Corona nedeniyle hayli eksikleri var.
İki takımda dikkatli,savunma güvenlikleri ön planda.Üstelik ev sahibi dersini iyi çalışmış ki,hücum ederken bile asla geride boş alan bırakmadılar.Gaziantep baskılı gözükse de pozsiyon üretemedi.İlk çeyrekte orta alan mücadelesi öne çıktı.
Rizespor çok dikkatli.Gaziantep ikinci bölgeyi rahat geçse de rakibin kalabalık defansını açacak performansı göstermekten uzak kaldı.Geride boş alan bulamayınca hızlı atak şansı bulamadı.Mirallas ve Maxsim’in gayretleri de yeterli olmadı.Duran top şanslarını da heba ettiler.
İkinci çeyrekte de takımlar isabetli şut atamadılar.Lapa lapa yağan kar ve bozulan zemin temponun artmasına da önledi.
Üçüncü çeyreğe girerken Mirallas’ın sakatlanıp çıkması sonun başlangıcı oldu adeta.Furkan kayboldu gitti.Evet,Gaziantep oyunun hakimi ama pozisyon üretemiyor.Çünkü kapalı defansın anahtarını bulmakta ve kullanmakta aciz kaldı.Üstelik Rizespor Donsah,Somidio,Fernando ile hızlı çıkma denemeleri yaptı.Bunlardan birinde Skoda ile ile öne geçti.Bu harika şut ev sahibinin ilk perdede ki ilk şutu idi.Kaleci Günay meşin yuvarlağı ancak filelerde gördü.Bu bölümü Gaziantep aklımızda kalacak pozisyon üretemeden tamamladı.
Beş maçtır kazanamamanın ezikliğini golle birlikte üzerinden atan ev sahibi iyice iştahlandı ikinci perde de.Kaleci Günay’dan üst üste başarılı hamleler geldi.Mirallas’ın çalışkanlığı ve hücuma katkısı fazlasıyla hissedildi.Fernando’nun Djilobodji’den dönen şutunu,hakem Halis Özkahya VAR’ın ikazı ile penaltı çaldı.Skoda farkı ikiye çıkarmakta zorlanmadı.
Bu gol Rizespor’un iştahını iyice bilelerken,konuk ekip defans güvenliğini iyice unuttu.Kenan ve Maxsim’in de kenara alınması ile hücum hattı iyice eridi.Rizespor ceza alanı karambol alanı oldu iyice.Ve Gaziantepli oyuncular ne yazık ki vuruş şansını bir türlü bulamadı.Daha doğrusu rakip bu fırsatı sunmadı.
Geride boşluk bırakan Gaziantep,haftalardır rakiplere uyguladığı sazan taktiğine,sazanın kurnazlığı ile bu kez kendileri kurban oldu.Rakibe çok sayıda hızlı atak şansı verdi.Sonunda Günay’da pes etti,Michalak’a müdahalesine hakem yine VAR’la penaltı dedi.Somudio tabelayı üçledi.
Üç puanı üç golle kaybeden Gaziantep kendi ürettiği taktikle yenilmiş oldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.