-GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’ÜN TEŞRİFLERİ, İKİ GAZİ’Yİ SONSUZA DEK BİR ARAYA GETİRMİŞTİR

-GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’ÜN TEŞRİFLERİ, İKİ GAZİ’Yİ SONSUZA DEK BİR ARAYA GETİRMİŞTİR
-GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’ÜN TEŞRİFLERİ, İKİ GAZİ’Yİ SONSUZA DEK BİR ARAYA GETİRMİŞTİR

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gazi Mustafa Kemal’in Gaziantep’e Teşriflerinin 88’inci yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Şahin mesajında, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, Gaziantep’e teşriflerinin Antep halkının verdiği destansı mücadelenin bir ödülü olduğunu belirtti.

Başkan Şahin, şunları aktardı: “Bu destan, vatan toprağının tek bir karışını düşman askerlere bırakmamak uğruna 11 ay Bağımsızlık ve Hürriyet için mücadele eden şehadet şerbetini içmiş aziz şehitlerimizin mücadelesiyle, kanlı elbiseleriyle açılan mermi çukurlarıyla koyun koyuna gömülen şehitlerin destanıdır. Bu destan Ankara’dan gelen yardımların ulaşmasını engelleyen Fransızlara rağmen, şehrin kendi mücadelesiyle kazandığı bir destandır.

Atalarımızın bu özverili direnişi, Gazi Mustafa Kemal tarafından “Türküm diyen her şehir, her kasaba ve en küçük Türk köyü, Gaziantepliler’i kahramanlık örneği olarak alabilir” İltifatı ile takdir edilirken, Yüce Meclisimiz de şehrimizi “Gazi” unvanı ile onurlandırmıştır.”

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, Gaziantep’in kurtuluşunun 16’ıncı Yıldönümünde çektiği telgrafta ise Gaziantepliler için “Eğer bir gün millet, vatan ve cumhuriyetin yüksek çıkarları gerekirse, o çevre kahramanlarının geçmişte olduğundan daha yüksek kahramanlıklar göstermeye hazır olduklarına şüphem olmadığı bilinmelidir” veciz ifadelerini kullanarak bizleri bir kez daha gururlandırmıştır. Canımızdan aziz bildiğimiz vatanımıza, şanlı bayrağımıza, bölünmez bütünlüğümüze, kardeşliğimize ve cumhuriyetimize yönelecek her türlü tehdide karşı koyacağımızdan hiç kimsenin kuşkusu olmamalıdır. Cumhuriyetimizin Banisi Gazi Mustafa Kemal’in övgülerine mazhar olmuş bir millet olarak bugüne kadar yaptığımız gibi bundan sonrada Gaziantep’imizi bütün alanlarda geliştirmek ve kalkındırmak, refah düzeyini yükseltmek için milli mücadele ve cumhuriyetimizin kuruluş ruhuna sımsıkı sarılmamız gerekiyor.

Bu vatanı bizlere canları pahasına miras bırakan kahraman şehitlerimize ve onur abidesi gazilerimize karşı en büyük görev ve sorumluluğumuzu ancak bu suretle yerine getirebiliriz. İnanıyorum ki Gazi Şehrin gazi torunları üzerine düşeni fazlasıyla yerine getirecek, elde ettikleri başarıları daima yineleyecek, tarihinden aldığı güçle 80 kardeş ilimize örnek olmaya devam edeceklerdir.

88 yıl önce bugün Gaziantep’te büyük bir coşkuyla karşılanan Mustafa Kemal Atatürk, şehir meclisi kararıyla Gaziantep nüfusuna kaydedilerek iki gazi bir daha ayrılmamak üzere bir araya gelmiştir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün şehrimizi teşriflerinin 88’inci yıl dönümü vesilesiyle, başta Cumhuriyetimizin kurucusu olmak üzere tüm silah arkadaşlarını, dün olduğu gibi bugün de vatan için gövdesini siper etmekten, canını vermekten kaçınmayan aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.