Öztürkmen’den toplumsal barış vurgusu

Öztürkmen’den toplumsal barış vurgusu
GÜNSİFED Yönetim Kurulu Başkanı Enver Öztürkmen bir süredir Boğaziçi Üniversitesi’nde yaşanan gelişmeler üzerine bir açıklama yaptı.

Güneydoğu Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu (GÜNSİFED) Yönetim Kurulu Başkanı Enver Öztürkmen açıklamasında üniversitelerin bireysel ve kollektif özgürlükler alanını genişleten, güçlü demokratik yapılarıyla da ülke ve toplum refahının gelişmesine büyük katkılar sağlayan kurumlar olduğunu belirtti.

“Unutulmamalıdır ki güçlü demokrasileri ve güçlü ekonomileri güçlü kurumlar oluşturur” diyen Öztürkmen açıklamasında “Ülkemizdeki her kurum ne kadar güçlü olursa demokrasimiz ve ekonomimiz de o kadar güçlenir. Buna bağlı olarak güçlü kurumlar oluşturmanın temelinde de özgür kurumlar oluşması yatar. Böyle güçlü kurumlarımızdan olan Boğaziçi Üniversitesi ise her düşünceye saygı gösterilen, içerisinde tüm renkleri barındıran, güçlü kurumsal yapısı bulunan bir kurumumuzdur.

Bu duruma bağlı olarak söylemek istediğimiz şey, toplum içinde barışı desteklemeyen, toplumsal gerginliği tırmandıran uygulamalardan uzak durulması bu ülkenin dinamikleri adına çok önemlidir.” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.