Gaziantep'te kaç kişi aşılandı?

Gaziantep'te kaç kişi aşılandı?
Gaziantep'te kaç kişi aşılandı?

Türkiye’de Korona virüs Salgını ile mücadele kapsamında Ocak ayında başlayan aşı uygulaması 2.dozu ile sürüyor. Aşı uygulamasının başladığı ilk günden bu yana ülke genelinde toplam 10 milyon 221 bin 324 kişi, Gaziantep’te 143 bin 554 kişi aşı yaptırdı.

Yaklaşık 1 yıldır süren korona virüs ile mücadelede Ocak ayından bu yana aşı uygulamaları yapılıyor. Türkiye genelinde Ocak ayı içerisinde başlayan aşılamada 2.faz sürüyor. 2 ayı aşkın süredir uygulanan aşılar ile Türkiye genelinde toplam 10 milyon 221 bin 324 kişi aşılandı. Aşı uygulamalarının nüfusa oranla yavaş ilerlediği Gaziantep’te ise 143 bin 554 kişi 1. Ve 2.faz aşılarını yaptırdı.

TURUNCU GAZİANTEP

Türkiye’nin en büyük kentlerinden olan, sanayisi ve ticareti ile adından söz ettiren Gaziantep, bir dönem Korona virüs vakalarına en fazla görüldüğü kent olmuştu. Vaka sayılarının yeniden arttığı ve yüksek risk konumuna yükselen Gaziantep’te aşı uygulamasının daha da yaygınlaşmasının vaka sayılarını azaltacağı öngörülüyor. 2 haftalık vaka verilerinin bulunduğu haritada Gaziantep, son hafta verilerine göre yüksek risk grubunda turuncu renk ile gösteriliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.