Gaybubet evi"nde yakalanan FETÖ'nün sözde avukatlardan sorumlu mahrem imamı tutuklandı

Gaybubet evi"nde yakalanan FETÖ'nün sözde avukatlardan sorumlu mahrem imamı tutuklandı
Gaybubet evi

FetullahçıTerör Örgütü'ne (FETÖ) ilişkin soruşturmakapsamında aranan ve İstanbul'da sahte kimlikle yakalanarakGaziantep'e getirilenörgütün avukatyapılanmasının sözde "Gaziantepbölge imamı"Kamil B. tutuklandı.

GaziantepCumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamındaİl Emniyet Müdürlüğü İstihbarat ile Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince,31 Aralık 2020'de Ümraniye'deki"gaybubet evi" olarak adlandırılan örgüte ait hücre evinde yakalanarakuçakla kente getirilenve hakkındaiki defa ek gözaltı süresi alınan Kamil B'nin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Sağlık raporunun ardından adliyeye sevk edilen Kamil B'nin, etkin pişmanlık kapsamındaverdiği ifadede örgütle ilgiliönemli bilgiler aktardığıöğrenildi.

Örgütün sözde avukatlardan sorumlu "Gaziantepbölge imamlığı" görevini yürütenKamil B'nin FETÖ'nün avukatlar yapılanmasında sözde "Türkiye imamı" ve"bölge imamları" ile yaklaşık 300'e yakın örgütmensubunun ismini verdiği kaydedildi.

Zanlının,helikopterin düşmesi sonucuBüyük Birlik Partisi kurucu Genel BaşkanıMuhsin Yazıcıoğlu ile 5 kişinin hayatını kaybetmesininardından yürütülen soruşturmalara FETÖ'nün müdahalesine ilişkin de bilgiverdiği bildirildi.

Kamil B, çıkarıldığı nöbetçi sulh ceza hakimliğince tutuklandı.

Ümraniye'de aynı binadaki 2 hücre evine düzenlenenoperasyonda ByLock kullanıcısı örgütün sözde avukatlardan sorumlu mahrem imamı Kamil B. ve öğretmenlersorumlusu Eşref Ü. ileörgüt üyeliğinden aranankadın gözaltına alınmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.