AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Nikolaus Meyer-Landrut Gaziantep'te ziyaretlerde bulundu

AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Nikolaus Meyer-Landrut Gaziantep'te ziyaretlerde bulundu
- "İş birliğimiz açısından 2016'da söz vermiş olduğumuz 6 milyar avro destek paketinin sözleşmeye bağlandığını söyleyebiliriz. Bu aşamada artık projelerin hayata geçirilmesi, özellikle en çok etkilenen belediyeler ve illerde projelerin hayata geçirilmesini bekleyeceğiz"

Avrupa Birliği (AB) TürkiyeDelegasyonuBaşkanı BüyükelçiNikolausMeyer-Landrut,Gaziantep'te Vali ve Büyükşehir Belediye Başkanı'nı ziyaret etti.

BüyükelçiNikolausMeyer-Landrut, kentteki programı kapsamında ilk olarak Gaziantep Valiliğine geldi. Burada şeref defterini imzalayanMeyer-Landrut, daha sonra Vali Davut Gül ile basına kapalı görüşme yaptı.

Meyer-Landrut, daha sonra Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'i ziyaret etti.

Burada gazetecilere açıklama yapanMeyer-Landrut, Türkiye'de göreve yeni başladığını söyledi.

Sorunları yerinde görmek ve çözüm bulmak için geldiklerini ifade edenMeyer-Landrut, şöyle konuştu:

"Burada sizinki gibi bir belediye için böyle bir mülteci göçünün ne demek olduğunu anlamaya çalışıyoruz. Tabii kisahada durumu görmek ve sizlerle bu durumdan etkilenen insanlarla konuşmak bizim için son derece önemli. İş birliğimiz açısından 2016'da söz vermiş olduğumuz 6 milyar avro destek paketinin sözleşmeye bağlandığını söyleyebiliriz. Bu aşamada artık projelerin hayata geçirilmesi,özellikle en çok etkilenen belediyeler ve illerde projelerinhayata geçirilmesini bekleyeceğiz."

Yerel yönetimler ile çalışmanınöneminedeğinenMeyer-Landrut, şunları kaydetti:

"Önümüzdeki zamanlarda neler yapabiliriz, bu yönde çalışmalarımız olacak. Cumhurbaşkanlığıve Avrupa Birliği düzeyinde olumlu bir gündem hayata geçirmek için istek ve irade ortaya konulduğunugörüyoruz. Siyasi düzeyde tabii ki bu önemlidir. Bunların hayata geçirilmesini umut ediyoruz. Avrupa Birliğince bu yönde bir siyasi karar alındığı zaman iş birliği açısından en acil olan konular ve ihtiyaçlar nelerdir, bunları yerel idarelerden, sizlerden, belediyelerden duymaya ve ihtiyaçlarını anlamaya çalışacağız."

Fatma Şahin ise ziyaretten duyduğunu memnuniyeti dile getirerek, beraber çalışmanın olumlu sonuçlar doğuracağını ifade etti.

İkili daha sonra basına kapalı görüşme gerçekleştirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.