Ultrason Çekimi Nasıl Yapılır?

Ultrason Çekimi Nasıl Yapılır?
Ultrason en çok gebelik takibinde kullanılır. Ayrıca hastalık durumda iç organların görüntülenmesi ve değerlendirilmesine olanak verir.

Ultrason çekimi diğer görüntüleme cihazların farklı olarak ses dalgaları şeklinde yapılır. Jel uygulaması ile ultrason cihazına bağlı ses dalgası yayan aksam vücut üzerinde gezdirilirken monitörde eş zamanlı olarak görüntüleme yapılabilir. Ultrason fiyatları farkı olabileceği gibi, diğer tetkiklerden bir farkı da eş zamanlı değerlendirmenin mümkün olmasıdır.

Ultrason en çok gebelik takibinde kullanılır. Ayrıca hastalık durumda iç organların görüntülenmesi ve değerlendirilmesine olanak verir. Ultrason çekimi de vücudun tüm bölgeleri için kullanılabilir. Meme, vajina içi ve gebelik görüntülemeleri kadın hastalık hekimleri tarafından istenebileceği gibi dahiliye doktorları tarafından en çok istenen karın içi ultrason görüntülemesidir.

Ultrason Fiyatları

Standart ultrason çekiminde ultrason fiyatı devlet ödeneği içerisindedir. Gebelik takibinde doktorun yönlendirmesi ve hastanın özel tercihi ile yapılacak 3 veya 4 boyutlu, renkli ultrason çekimi farklı fiyatlarda hastaya yansıyabilir.

Burada oluşacak fiyat farkı kurumların fiyat politikasıyla ilgilidir. Gebeliğin belirli aylarında farklı detaylarda görüntüleme gereksinimi olur. Hekim buna yönelik ultrason tetkikini yaparken özellikle bebeğin renkli görüntüsünü deneyimlemek isteyen gebeler bununla ilgili fiyat farkı ödeyebilir.

Tomografi Kimlere Uygulanır?

Bilgisayarlı görüntüleme ihtiyaç dâhilinde her hastaya uygulanır. Hem tanı amaçlı hem takip amaçlı tomografi çekimi yapılabilir. Tomografi fiyatı kullanılan görüntüleme cihazı teknolojisine ya da ilaçlı-ilaçsız çekim olarak hastane bazında değişiklik gösterebilir. Daha çok hastanelerin acil servislerine yansıyan travma durumlarında doktorların acil veri edinmelerine imkan sağlayan BT görüntülemeleri, hastalıkların takibi açısından da senede bir en fazla iki defa olarak yapılabilir.

Tomografi Fiyatları

Tomografi fiyatları güncel bilgisi hastanelerden alınabilir. Bu tetkikten ücretsiz yararlanmak mümkündür. Ancak bazı durumda hasta tercihleri farklı olabilir. Teknolojik açıdan daha konforlu BT cihazları kapalı alan korkusu olan hastalar için açık şekilde geliştirilmiştir. Bu şekilde bir hizmet almak isteyen hastaların karşılaşacağı tarife farklı fiyatlandırılabilir. Ancak standart çekimler sağlık ödeneği kapsamında yer alır.

Görüntüleme Cihazları Tetkikleri

Hastalık tanı ve teşhisinde teknolojinin en büyük desteği görüntüleme cihazları sayesinde yapılabilmektedir. Üretildikleri yıllardan günümüze git gide gelişen bu cihazlar sayesinde vücudun tüm bölümleri farklı şekilde boyutlandırılarak görüntületilmektedir. Tomografi fiyatları da dahil olmak üzere bu tarz tetkikler bedelsiz ya da bedelli şekilde yapılabilmektedir. Örneğin ultrason fiyatları standart görüntülemede bedelsiz olduğu gibi istisna durumlarda ve ileri teknoloji görüntülemelerde fiyat tarifesi kapsamında değerlendirilebilir.

Görüntüleme cihazların hastalık anlık ihtiyaçlarında kullanılabileceği gibi farklı durumlarla gelişen rutin kontrollerde de kullanılabilir. Bunun sahada ki en çok uygulaması kadınların mamografi çekimleri olarak örneklendirilebilir. Mamografi fiyatları sağlık hizmetleri içeriğine dahil edilmiştir.

Mamografi Nedir?

Mamografi basit olarak x ışınları aracılığı ile yapılan röntgen çekimidir. Çekim memenin iki film tabakası arasında sıkıştırılması ve ışın yardımı ile dokunun görüntülenmesini sağlar. Çekim sırasında alınan x ışını düşük seviyede olup memenin sıkıştırılmasından doğan huzursuzluk hissi dışında herhangi bir acı hissi yaşatmaz.

Mamografi fiyatları 40 yaş sonrası kadınların standart kontrolleri arasında ücretsizdir. Meme dokusunda sertlik, kitle oluşması durumda hekimin yapacağı fiziki muayene sonrasında tetkik yapılabilir. Bu sayesinde olası meme kanseri riski değerlendirilirken, mevcut kitlenin içeriğine yönelik gerekli tetkik ve takip yapılır.

Mamografi Neden Çekilir?

Mamografi meme kanseri tanı ve teşhisi yapılan bir tetkiktir. Mamografi fiyatı sağlık sigortası kapsamındadır. Bulgu dâhilinde tüm yaş gruplarında mamografi çekimi yapılabilir. Meme dokusunda oluşan kitleler bu sayede görüntülenir. Bunun kansere işaret edip etmeyeceği ve gerekli takibi hekim tarafından değerlendirilir. Rutin sağlık kontrolleri arasında ihmal edilmemesi gereken tetkikler arasındadır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.