Ünal Karaman ve Mehmet Bacaksız

Ünal Karaman ve Mehmet Bacaksız
Ünal Karaman ve Mehmet Bacaksız

Yıl 1983 Gaziantepspor Kulübü Başkanı Saip Konukoğlu, başkan yardımcısı Mehmet Bacaksız, yönetici Türkiye 'yi otobüslerle turlayan Erol Keretli.
Liseler arası müsabakalarda seyrettiği Konyalı Ünal Karaman 'ın mutlaka alınmasını ve geleceğin büyük yıldızı olacağını belirtir.
Başkan Saip Konukoğlu ne pahasına olursa alın, getirin der, ama bir sorun vardır. Ünal Karaman 16 yaşındadır, transfer için baba ve annesinin muvafakatiyeti gerekmektedir. Transferin bitmesine bir gün vardır. Saip baba son model sarı mercedesini Bacaksız ve Keretli ikilisine verir. Mercedesin Arkası baklava, fıstık, bastık ne varsa doldurulup Konya'daki gidilir. Adres şimdiki gibi navigasyon yok sora sora bulunur. Ünal Karaman'ın ailesi şaşkındır. Anadolu konukseverliği ile kapılarını ve sofralarını açarlar. Mehmet Bacaksız aileyi ikna eder. Yalnız ailenin bir şartı vardır. Ünal'ı kendi çocuğu gibi görmesini ister ve Bacaksız 'a teslim eder. Mehmet Bacaksız benim üç oğlum var. Nejat, Uğur ve Soner şimdi bir tane daha oldu o da Ünal diye eşi Nimet 'e teslim eder.
İşte o Ünal 17 yaşında milli olur ve Wembley'e ayak basar. Malatyaspor, Trabzonspor 'da oynar. Türk Futboluna damga vurur ama Mehmet Bacaksız babasını ve Nimet annesini unutmaz. Şimdi bugün oynayacağımız Göztepe spor teknik direktörü olarak Gaziantep 'te staddan önce mezarlığa kendisini 40 yıl önce evlat olarak bağırlarına basan manevi babası Mehmet Bacaksız ile annesi Nimet Bacaksız 'ın mezarlarını ziyaret edip dua etti.
Herkes futbolcu, teknik direktör, başkan, yönetici olabilir ama herkes kadirşinas, adam , insan olamaz.
Teşekkürler büyük kaptan memleketine ve ailenin yanına hoş geldin.
2021 yılında bir çoklarının unuttuğu vefanın bir semt adı olmadığını hatırlattığın için. Teşekkürler seni bu şehir bağrına basıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.