Kesintilere suç duyurusu

Kesintilere suç duyurusu
Geçtiğimiz Salı günü meydana gelen kar yağışının ardından kentin büyük bölümünde meydana gelen elektrik kesintileri kentte tartışma konusu olmuştu.

Aradan geçen süreçte sorunların giderilmesi beklenirken Sarıgüllük, İbrahimli, Atatürk ve Güvenevler Mahallelerinde elektrik kesintileri yaşandı. Hava sıcaklıklarının azaldığı bu günlerde yaşanan elektrik kesintileri vatandaşların mağdur olmasına neden oldu.
Salı günü meydana gelen kar yağışı sonrası, kent genelinde elektrik kesintileri meydana gelmişti. Kar yağışı nedeniyle ağaçların devrilmesi ve kar nedeniyle kent genelinde oluşan kesintiler nedeniyle Gaziantepli vatandaşlar soğuk havada 15 saatlik elektrik kesintileri ile baş başa kalmıştı. Tepkilerin gecikmediği kesinti sonrası Toroslar EDAŞ’tan yapılan açıklama ile kesintilerin nedenleri aktarılmış, 15 saatlik yoğun çalışmalar sonrası bölgelere elektrik hizmeti verilmişti.
VATANDAŞLAR MAĞDUR OLDU
15 saatlik kesintinin ardından kentin birçok noktasında kesintilerin devam ettiği ifade edildi. Sosyal medya hesapları üzerinden Toroslar EDAŞ’a tepki gösterdiler. Geçtiğimiz gün sabah saatlerinde ise Sarıgüllük, Atatürk, İbrahimli ve Güvenevler Mahallesi’nde elektrik kesintileri yaşandı. Yaşanan kesintilerin ardından vatandaşlar, soğuk hava nedeniyle evlerinde mağdur oldular.
BARO’DAN SUÇ DUYURUSU
Kent genelinde yaşanan elektrik kesintilerinin ardından Gaziantep Barosu harekete geçti. Gaziantep Barosu sık sık kesilen elektrik kesintileri nedeniyle Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığına, ENERJİSA yetkilileri hakkında suç duyurusunda bulundu. Gaziantep Barosu Başkanı Av. Bektaş Şarklı, elektrik kesintileri ile ilgili suç duyurusunda bulunduklarını kaydetti. Şarklı, “Kamu hizmetleri zorunlu ,kesintisiz ve kaliteli olmak zorundadır. Hele bu hizmet özel sektöre ihale edilmiş ise .Yurttaşlar olarak en pahalı enerjiyi kullanıp, yetersiz hizmet ve kesintilerden dolayı plansız, sürekli kesintileri yaşamak zorunda değiliz” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.