RİCARDO SA PİNTO, DÖVÜŞ RUHUYLA TANINIYOR

RİCARDO SA PİNTO, DÖVÜŞ RUHUYLA TANINIYOR
RİCARDO SA PİNTO, DÖVÜŞ RUHUYLA TANINIYOR

Sumudica ile yollarını ayıran Gaziantep Futbol Kulübü, yine yabancı teknik direktöre yöneldi. Portekizli teknik adam Ricardo Sa Pinto ile anlaşan Gaziantep FK, deneyimli isim ile 1,5 yıllık sözleşme imzalayacak. Son olarak Brezilya’nın Vasco Da Gama takımını çalıştıran Portekizli teknik adam, hırçın ve heyecanlı yapısıyla tanınıyor. Pinto, Sporting'de sergilediği dövüş ruhuyla tanınırken Gaziantep Futbol Kulübü’nde Sumudica’dan sonra yeni bir heyecan başlıyor.

Son olarak Brezilya’nın Vasco Da Gaman takımını çalıştıran 48 yaşındaki teknik direktör, Standart Liege, Legia Warsova ve SC Braga gibi önemli takımlarda çalıştı. Gaziantep Futbol Kulübü’nün 1.5 yıllık sözleşme imzalayacağı Portekizli teknik direktör, son olarak bu sezon Brezilya’nın Vasco Da Gama takımında çalıştı. 29 Aralık’ta bu kulüpten ayrılan Portekizli teknik direktör, Hatayspor maçıyla görevine başlayacak.

RİCARDO LİAN HEART
(Aslan kalpli teknik adam)
Ricardo Manuel Andrade e Silva Sá Pinto, futbolculuk döneminde forvet olarak oynadı. Şu anda teknik direktör olan Portekizli, Sporting'de sergilediği dövüş ruhuyla tanınıyordu ve kulübün taraftarları tarafından "Ricardo Lion Heart" olarak anılıyordu. Pinto, taraftarları heyecanlandıran ve coşturan yapısıyla dikkat çekiyor.

HANGİ KULÜPLERDE OYNADI
Futbolculuk döneminde forvet olarak forma giyen Pinto, 1972 yılında Porto’da dünyaya geldi. 49 yaşındaki teknik direktör, UEFA Pro Lisans sahibi. Tercih ettiği sistem 4-2-3-1… Sumudica’nın 3-5-2 sisteminin olmayacağı Gaziantep Futbol Kulübü’nde görev alacak olan Pinto, futbolculuk döneminde ise Salgueiros, Sporting CP, Sociedad, Standart Liega’da oynadı.

HANGİ KULÜPLERDE ÇALIŞTI
Gaziantep Futbol Kulübü’nün anlaşma sağladığı Portekizli teknik direktör Sa Pinto, Teknik Direktörlük kariyerine 2009-2010 sezonunda futbol oynadığı Sporting CP kulübünde başladı. Daha sonra Leiria (yardımcı antrenör), Kızılyıldız (11 maç), OFİ Girit (34 maç), Atromitos Athen (19 maç), Belenses SAD (26 maç), Al-Fateh (5 maç), Stardart Liege (42 maç), Legia Warşova (28 maç), SC Braga (30 maç) ve Vasco da Gama (15 maç) kulüplerinde çalıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.