GAZİANTEP HOŞUMA GİTTİ

GAZİANTEP HOŞUMA GİTTİ
Gaziantep Futbol Kulübü Teknik Direktörü Ricardo Sa Pinto, Spor Tempo ekibiyle bir araya geldi. Portekizli teknik direktör, Spor Müdürümüz Mustafa Teke, Spor Yazarlarımız Kenan Yücel ve Bedrettin Ay ile bir araya gelerek buraya geliş öyküsünü, hedeflerini, Gaziantep’i ve takımını anlattı. Tecrübeli teknik adamın tek hedefi Gaziantep’i Avrupa’ya taşımak ve Akademi kurmak.

BAŞARILI OLMAK İSTEYEN BİR YERDEYİM
Gaziantep Futbol Kulübü’nün yeni teknik direktörü Ricardo Sa Pinto, Gaziantep'e geldiği için mutlu olduğunu belirterek, "Gaziantep çok güzel bir yer. Burası başarılı olmak isteyen bir yer. Buda benim hoşuma gitti. Buraya gelmemde emeği olan başta herkese teşekkür ediyorum. Gaziantep Futbol Kulübü olarak daha iyi yerlere gelmek için elimizden geleni yapacağız" dedi.

TEKLİF GELİNCE JOSE COUCERİO’YA DANIŞTIM
Gaziantep ekibinden teklif aldıktan sonra Gaziantepspor’un eski teknik direktörlerinden Jose Couceiro ile konuştuğunu ve fikir aldığını söyleyen Sa Pinto, “Eski Gaziantepspor Teknik Direktörü Jose Couceiro yakın arkadaşım. Teklif gelince ona danıştım. Bana kulüple ve şehirle alakalı çok güzel şeyler söyledi. Aradan yıllar geçmesine ve çok şey değişmesine rağmen bahsettiği güzellikler devam ediyor. Ben buraya gelmeden önce Gaziantep’te oynamış yabancı futbolcularla da görüştüm ve hepsi olumlu şeyler söyledi” dedi.

GAZİANTEP GÜZEL BİR ŞEHİR
Portekizli teknik direktör, Gaziantep’i çok beğendiğini ve güzel bir şehirde olduğunu belirterek, “Gaziantep güzel ve büyük bir şehir. Her gün biraz daha alışıyorum. Burada her gün daha çok çalışıp başarılı olmak istiyoruz. Buraya başarılı olmak için geldim. İyi bir ortam buldum. Gerek futbolcularımız, gerek yöneticilerimiz, gerekse kulüp çalışanlarımız bana çok yardımcı oldular. Bende elimden geldiğinde başarılı olmak istiyorum” şeklinde konuştu.

FUTBOLCULARA MORAL VERMEM LAZIMDI
Gaziantep Futbol Kulübü’nde yaşanan bir kan değişimden sonra futbolcuları konsantre etmeye çalıştığını dile getiren Ricardo Sa Pinto, “Ligin ilk yarısında Gaziantep Futbol Kulübü iyi bir hava yakalamıştı. Tabi, bazı şeyler değişince futbolcularımız da bir değişim oldu. Biz göreve geldikten sonra futbolculara gerekli motiveyi aşılamaya çalıştık. Son haftalarda da görülüyor ki, çok iyi bir uyum sağladık. Aramızda güzel bir birliktelik oluştu. Bu birlik ve beraberlikle Gaziantep FK’nın daha iyi bir yere geleceğine inanıyorum” şeklinde konuştu.

TAKIM OLMA YOLUNDA İLERLİYORUZ
Takımın alıştığı sistemi kolay kolayı değiştirmeyi düşünmediğini ama zaman zaman çeşitli değişik sistemleri de deneyeceklerini söyleyen Portekizli çalıştırıcı, “Oyuncularımın hepsini yüzde yüz tanıyorum. Her maç, her antrenman onları daha çok tanıyorum. Nasıl oyuncular, nasıl karakterler olduğunu daha çok göreceğim. Onları tanımadığım için de gelecekleri ile ilgili ve sistemle ilgili şuan bir karar alamam. Benim oynattığım sistem genelde 3-4-3, 4-3-3 gibi sistemler ama takımın şu anki sistemi de çok iyi. Bu sistemi şimdilik değiştirmemek gerektiğini düşünüyorum. Fakat niyetim alternatif bir sistem oluşturmak. Ayrıca ileriye dönük daha fazla hücum futbolu oynayabilecek bir sistem de düşünüyorum” ifadelerine yer verdi.

LİGDE YUKARIDA KALMALIYIZ
Gaziantep FK’nın sezona çok başarılı başladığını ve bunu devem ettirmek istediklerini de söyleyen Sa Pinto, “Biz çok iyi sezon geçiren iyi bir takımız. Bu sezonun geri kalanında da çok iyi şeyler başaracağız. Ama her maçı çok iyi oynamamız mümkün değil. Her maça daha iyi hazırlanıp başarılı olmak için elimizden geleni yapacağız. Sezonu maç maç düşünmek istiyorum. Benim her zaman hedefim bir sonraki maç. O yüzden sezon sonu için gereksiz sözler vermek istemiyorum. Önümdeki maç benim için en önemli maç. Ben ve oyuncularım ne istediğimizi biliyoruz ve bunun için mücadele edeceğiz” diye konuştu.

PORTEKİZ’DE ALT YAPI ÇOK ÖNEMLİ
Ricardo Sa Pinto, ülkesi Portekiz’de alt yapıya büyük önem verildiğini anımsatarak, “Gerek Braga, gerekse diğer takımlar kolay kolay yüksek maliyetli futbolcu almaz. Kendi oyuncusunu yetiştirir ve başarılı bir şekilde kulübün bütçesine katkı sağlar. Bizde görev aldığımız dönemde alt yapıya büyük önem verdik. Luyindama gibi çok sayıda isim vardı. Burada da Başkanımızla oturup konuştuk. Akademi konusunda acele etmemiz lazım. Burada Akademi oluşturarak takımın geleceği için büyük adımlar atmamız gerekiyor” ifadesini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.