Erdem Koleji TÜBİTAK Bölge Sergisi’nde

Erdem Koleji TÜBİTAK Bölge Sergisi’nde
Erdem Koleji, katıldığı ‘’TÜBİTAK 14. Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması’nda’’ şehrimizi ve okulumuzu online temsil etme hakkına sahip oldu.

Erdem Koleji ortaokul öğrencisi Ekrem Eralp Yücel, Bilişim öğretmeni Vahit Koray Şenpekmezci rehberliğinde hazırlamış olduğu ‘’Teknoloji Tasarım’’ ana alandaki ve ’’Robotik – Kodlama‘’ tematik alandaki projesi ile ‘’TÜBİTAK 14. Ortaokul Öğrencileri Yarışması’’na katıldı. Türkiye geneli 500’ü aşkın proje ile ortaokul öğrencilerinin kendi aralarında kıyasıya yarıştıkları ‘’Tübitak 14. Ortaokul Öğrencileri Yarışması’ oldukça heyecanlı gerçekleşti.

Bölgesel bazda derecelendirilen projeler arasında ilk 3’te Gaziantep’ten Erdem Koleji yer aldı. Hazırladığı proje ile il geneli başarı göstermeyi hedefleyen Erdem Koleji ortaokul öğrencisi Ekrem Eralp Yücel, online olarak katıldığı yarışmada hedef ve amaçlarından bahsetti. Tasarladığı projenin hayata geçmesi konusunda yarışma jürisine bilgi veren Yücel, projenin mekanik ve kodlama olarak ayrıntılarından bahsederken oldukça heyecanlıydı.

Şenpekmezci: “Bu yarışmalar öğrenciler için motive edici”

Erdem Koleji bilişim ve kodlama öğretmeni olarak görev yapan Vahit Koray Şenpekmezci ise açıklamasında, “TÜBİTAK gibi kurumlar yaptıkları yarışmalar sayesinde öğrencilerin teknolojiye ilgileri daha da artıyor, yeni projeler üretme noktasında daha da hevesleniyorlar. Böyle yarışmaların daha da artması temennisi ile rehberliğini yaptığım projenin temsil edilmesinin mutluluğunu yaşadığımı belirtmek isterim” diyerek yarışma sonucunu beklediklerini sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.