Gaziantep'te 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 106. yıl dönümü kutlandı

Gaziantep'te 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 106. yıl dönümü kutlandı
Gaziantep'te 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 106. yıl dönümü kutlandı

18MartŞehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 106. yıl dönümüdolayısıylaGaziantep, Kahramanmaraş, Şanlıurfa, Malatya, Kilis ve Adıyaman'datören düzenlendi.

GaziantepAsri Mezarlık'taki şehitlikte düzenlenen törendeGaziantep Valisi Davut Gül, 5. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Hacı Halil Osma ve Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

Törende saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşıokundu,İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar şehitler için dua okudu.

Tören, protokol üyelerinin şehit mezarlarına karanfil bırakmasıyla son buldu.

- Kahramanmaraş

KahramanmaraşŞeyh Adil Mezarlığı'ndaki şehitlikte düzenlenen törene,Vali Ömer Faruk Coşkun, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Fatma Zehra Arslantaş, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Emin Terzioğlu ile şehit ve gazi yakınları katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Coşkun, Arslantaş ve Terzioğlu, şehitlikte bulunan Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

Vali Coşkun, burada yaptığı konuşmada, Çanakkale Zaferi'nin, tarihte eşi benzeri olmayan bir kahramanlık destanı ve Cumhuriyet'in kuruluşuna giden önemli bir adım olduğunu belirterek, "Çanakkale Zaferi hiç kuşkusuz sonuçları itibarıyla tarihin akışını ve her şeyden önemlisi Türk milletinin kaderini değiştiren çok önemli bir zaferdir."ifadelerini kullandı.

- Şanlıurfa

ŞanlıurfaŞehitlik Abidesi'ne çelenk sunulmasıyla başlayan törende saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Törende Vali Abdullah Erin, Şehitlik Özel Defteri'ne günün anlam ve önemine yönelik yazdığı yazıyı okudu.

Törene,Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Faruk Bayuk, İl Emniyet Müdürü Selçuk Doğuş, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Metin Düz, Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcısı Önder Yeniceri, Şanlıurfa Şehit Aileleri Derneği Başkanı Mehmet Yavuz ile diğer ilgililer katıldı.

Tören sonunda katılımcılar şehit mezarlarını ziyaret ederek karanfil bıraktı ve dua okudu.

Buradaki törenin ardından Vali Erin ve beraberindekiler Haliliye Belediyesi tarafından yaptırılan Şehit ve Gazi Evi'nin açılış programına katıldı.

- Malatya

MalatyaYeşiltepe Şehir Mezarlığı'ndaki şehitlikte düzenlenen törende, Vali Aydın Baruş, 2. Ordu KomutanıOrgeneralMetin Gürak, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Şehitlik Anıtı'na çelenk sundu.

Baruş, Şehitlik Anı Özel Defterine şunları yazdı:

"Şanlı ecdadımızın, canları ve kanlarını uğrunda feda ederekmiras bıraktıkları bu toprakların her zerresinin, bizlere mukaddes bir emanet olduğunun şuurundayız. Vatanımızı, istiklalimizi, bayrağımızı,bizleri millet yapan değerlerimizi koruma uğrunda atalarımızın bizlere ilham kaynağı olan şehadet ruhunu ilelebetyaşatmakta kararlı olduğumuzu bir kez daha yürekten ifade ediyoruz."

Baruş, Gürak, Gürkan, İl Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Necmi İnci ile protokol üyeleri, şehit kabirlerine kırmızı ve beyaz karanfiller bıraktı.

- Kilis

Kilis'te şehitliktedüzenlenen törende, anıta çelenk sunuldu,saygı duruşunda bulunuldu,İstiklal Marşı okundu.

Şehitler için yapılan dualar ve okunan Kur'an-ı Kerim'in ardından şehit mezarlarına karanfil bırakıldı.

TöreneVali Recep Soytürk, Belediye Başkanı Servet Ramazan, Garnizon Komutanı Piyade Albay Soner Oruçoğlu, İl Emniyet Müdürü Mahmut Karabulut,İl Jandarma Alay Komutanı Albay Ersin Aslan, KilisŞehit ve Gazi Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Murat Cumhur Muhtar, protokol üyelerive şehit yakınları katıldı.

- Adıyaman

Adıyaman Yeni Mezarlık'ta düzenlenen törene, Vali Mahmut Çuhadar, Belediye Başkanı Süleyman Kılınç, Garnizon Komutanı Albay Bilgihan Yeşilyurt ile şehit ve gazi yakınları katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Vali Çuhadar,Belediye Başkanı Kılınçve Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Adıyaman Şube Başkanı Hacı Erdengi,şehitlikte bulunan Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

Vali Çuhadar, burada yaptığı konuşmada, 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 106. yıl dönümünü ve Şehitler Günü'nü idrak etmenin onur ve gururunuyaşadıklarını söyledi.

Çuhadar, "Bu vatan için kanlarını döken kahraman yiğitler, bu vatanı bize ağır bedeller ödeyerek hediye ettiğinizin bilincindeyiz. Aziz vatanımızın birlik ve bütünlüğü adına şehadete koşarakgösterdiğiniz fedakarlık, kefen biçilemeyecek kadar aziz ve tarihe sığmayacak kadar büyüktür." şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.