LAB İstanbul: HIV (AIDS) İnsanlar Üzerindeki Etkisi

LAB İstanbul: HIV (AIDS) İnsanlar Üzerindeki Etkisi
HIV virüsünün kişide bırakmış olduğu etkiler bağışıklık sisteminin çökmesine sebep olur.

Enfekte olmuş olan kişilerin vücutlarındaki sıvılara temas etmesiyle beraber bulaşır ve bu yüzden hiv testi yapılması gerekir. Kişinin vücut direncini düşürür, enfeksiyonlara karşı kendini savunamaz hale gelir. Kişide bırakmış olduğu etkiler bağışıklık sisteminin çökmesine sebep olur. Bağışıklık sisteminin zayıf düşmesi durumunda kişinin vücuduna ulaşmış olan en ufak bir mikropta bile ölüme kadar yol açar.

İstanbul Laboratuvarlarının Kalite Yönetim Sistemi;

Laboratuvarımız çalışmaları, ilk aşama olan ISO -9001:2008 kalite sistem belgesini almaya hak kazanmıştır.

LAB İstanbul: HIV (AIDS) İnsanlar Üzerindeki Etkisi

İstanbul Laboratuvarları – Lab İstanbul

Sağlık Firmamız Mobil Sağlık, Laboratuvar ve Analiz, Checkup konularında ISO -9001-2008 Belgesine sahiptir. Aynı zamanda check-up konusunda ilk kalite belgesi alan firma olmanın gururunu yaşıyoruz.

İstanbul Laboratuvarı, teknik altyapısı sayesinde ülkemizde yokluğu hissedilen, tıbbi ya da endüstriyel amaçlı referans laboratuvar hizmetlerini, aynı zamanda tüm sağlık sektörü ile paylaşmaktadır. Tüm sağlık sektörüne fason laboratuvar hizmeti de vermekteyiz.

Kalite Standartlarımız Gereği; Laboratuvarımızda her türlü tetkik en üst düzeyde, daha da güvenilir ve doğru şekilde yapılabilmektedir. Uluslararası kalite kontrol programlarıyla, laboratuvarlarımızda sürekli olarak testler güvence altında tutulmaktadır. Kalibrasyon ve kontrolleri sürekli tekrarlanmaktadır.

İstanbul Laboratuvarlar Grubu Vizyonu ve hizmet ilkeleri doğrultusunda öncü uygulamalarıyla sağlık sektörüne hizmete devam etmektedir. Yeni şubelerimiz size en yakın yerden hizmet verebilmek amacıyla yakında hizmetinizde olacaktır. Anadolu ve büyük illerimize yönelik hizmet hedefimize ulaşmak için atılımlarımız ve hazırlıklarımız süratle devam etmektedir.

Hiv Hastalığı Nedir?

Bu virüsün bağışıklık sisteminde bırakacağı etkilerde, CD4 hücrelerine zarar verir. Hücrelerin parçalanarak bağışıklık sistemini çok kısa zaman içerisinde zayıflatır ve çökmesine sebep olur. Bağışıklık sisteminin zayıf olduğu bireylerde enfeksiyon ve hastalıklar ile birlikte mücadele etmek zor olacaktır. Mücadele edilmediği durumlarda ölümcül hastalıklar açığa çıkar.

Ortaya çıkan belirtilerde kişi bunu fark edebilir. Çok fazla belirtilerin var olduğu bu hastalıkta, farkına varmak zaman almayacaktır. Belirtiler arasında boğaz ağrısı, ishal, gece terlemesi, ateş yorgunluk, lenf bezlerinde oluşan büyüme gibi durumu fark etmek mümkündür. Bu belirtiler açığa çıktığında; kişi mutlaka hiv testi yaptırmalıdır.

Hiv Testi Fiyatları

Belirtiler ortaya çıkıp, kendini belli ettikten sonra kişi mutlaka test yaptırması lazım. Virüs vücuda girdikten sonra kendini hemen belli etmez. Bu durumda testinin sonucunu öğrenmek, ilk zamanlarda mümkün olmayabilir. Bu zaman dilimi içerisinde kişiden numune kan alınır. 12 haftalık bir süreç içinde antikor üretiminde artış gösterilmesi lazım. Gerekli olan antikor sayısına ulaşıldığında hiv testi yapılır. Bunun farklı aralıklar farklı test yapılacağından dolayı testlerin fiyatında farklılık gösterme durumları mevcuttur. Test için kesin bir fiyat söylemek mümkün değildir. Tıbbi laboratuvar firmalarında farklılık göstereceğinden dolayı fiyat farklılığı görülebilir.

Cybh Testi Nedir?

Cinsel yolla bulaşmış olan hastalıkların sonucunu öğrenebilmek için cybh testi yapılır. Oldukça önemli ve güvenli olan bu test sayesinde bazı hastalıkların önüne geçebilmek mümkündür. Özellikle cinsel yolla bulaşmış olan hastalıkların farkına varmak için oldukça güvenilir bir testtir. Hızlı test yapılarak bu sonucu 30 dakika içerisinde öğrenebilme durumu vardır. Fakat kesin sonuç alabilmek için, laboratuvar alanında doğruluk payının sağlanması lazım. Yaklaşık olarak bu durumu 24 saat içerisinde sonuçlanmış olur. Ortaya çıkan belirti ve semptomlar sonucunda uzman doktora başvurularak, test yapılması gerekir. Test sonuçları hemen çıkmayabilir. Bu durum biraz zaman alabiliyor. Bunun için farklı zamanlarda farklı cybh testi yapılmış olur.

Cybh Testi Neden Yapılır?

Korunmasız bir şekilde cinsel ilişkiye girildiğinde kişiye bulaşıcı hastalık geçme durumu olabilir ve bu sebepten dolayı cybh testi yapılması mümkün. Kişide meydana gelen belirti ya da şüphe olduğu zamanlarda uzman doktorlarla bu durumu konuşabilir. Doktorun tavsiyesi üzerine teste tâbi tutulur. Yapılmış olan testin ardından sonuç kesin olarak çıkacaktır. Hiv belirtileri kişide belirtiler halinde ortaya çıkar. Herhangi bir şüphe veya belirti durumunda test yapılabilir. Yapılacak olan testte kişiden örnek alınır. Bu örnek; kan, idrar veya doku örneği alınması durumunda gerçekleştirilir. Hızlı ve güvenilir bir test olduğu için laboratuvar alanlarında kesinliği sonuçlanır.

Check Up Paket Fiyatları

Kişide oluşabilecek hastalıklar ve şüpheler sonucunda yapılarak check up fiyatları belirlenmiş olur. Bu fiyatlandırma bilgisinde testlerin yapılıp yapılmaması göz önünde bulundurulur. Her hastada olduğu gibi bütün muayenelerden geçilir. Daha sonra kişiye testler yapılmaya başlar. Bu testler yaşa bağlı olarak yapılır ve sınır 25 olarak belirlenmiş olur. 25 yaşın altında olanlara farklı testler yapılabilir. Bu yüzden yapılmayan testlerde check up fiyatları farklılık göstermekte.

Bu testin yapılmasındaki amaç; oluşan veya oluşabilecek hastalıkların önüne geçerek önlem alınması oluyor. Düzenli yapılmış olan kontrollerde check up fiyatları değişkenlik gösterir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.