Regli Döneminde Ağrılarınızı Azaltacak Bitki Çayları

Regli Döneminde Ağrılarınızı Azaltacak Bitki Çayları
Regli Döneminde Ağrılarınızı Azaltacak Bitki Çayları

Her kadın ayın belli dönemlerinde rutin bir şekilde regl sürecinden geçer. Bazı kadınlar için regl dönemi oldukça doğal bir şekilde yaşanır. Bunun yanı sıra bazı kadınlar sancılı bir regl sürecinden geçtiği için karın ağrısı ön plana çıkabilir. Böyle zamanlarda çoğu kadın ağrılarına iyi gelen yöntemlere yönelir. Çoğu zaman egzersiz, beslenme düzeni ve çeşitli uygulamalar ağrılarınız için yetersiz kalabilir.

Bunun yerine bitkilerin şifalı gücünden yardım alarak kısa sürede ağrılarınızın hafiflemesini ve hatta geçmesini sağlayabilirsiniz. Genel olarak regl sancılarına iyi gelen bazı etkili bitki çayları vardır. Regl ağrılarınız için hangi çayın ideal olduğunu öğrenmek istiyorsanız aşağıdaki seçeneklere göz atabilirsiniz.

Böğürtlen Çayı

Rengi ve meyvesi ile göz kamaştıran böğürtlenin başka faydaları da beraberinde getirdiğini biliyor muydunuz. Özellikle regl sancıları için böğürtlenin çay hali etkili bir ağrı kesici olabilir. Antioksidan açısından zengin bir bileşen sunan böğürtlen çayı aynı zamanda C vitamini içeriğiyle de bilinir. Birden farklı özelliği ile regl döneminin çok daha hafif geçmesini sağlar.

Zencefil Çayı

Zencefil çayı çoğunlukla tam bir adet söktürücü olarak bilinir. Özellikle adet döneminden birkaç gün önce başlayarak adet dönemini daha rahat geçirebilirsiniz. Ağrı kesici özelliği sayesinde zencefil çayı ile regl ağrılarını hafifletebilirsiniz.

Papatya Çayı

Papatya çayı rahatlatıcı ve sakinleştirici özelliği ile regl döneminde sıklıkla tercih edilir. Sakinleştirici etkisi ile bilinen papatya çayı ile aynı zamanda ağrıları hafifletebilirsiniz. Papatya çayı kasları gevşeterek ağrıları ve sinirlerinizi rahatlatır.

Civanperçemi Çayı

Regl döneminiz gelmeden üç gün önce civanperçemi çayını içmeye başlamanız faydalı olacaktır. Bu sayede içinde bulunduğunuz regl dönemini ağrısız ve rahat bir şekilde geçirebilirsiniz.

Nane Çayı

Regl ağrılarını hafifletmede etkili bir yardımcı olan nane çayı kolayca içebileceğiniz bir bitki çayıdır. Aynı zamanda gerginliği de azaltan nane çayı kaslarınızın gevşemesini sağlayacaktır. Nane çayı tüketerek regl döneminde oluşan şişkinliği de bertaraf edebilirsiniz.

Hayatım sağlık üzerinden regl dönemi ve merak ettiğiniz birçok sağlık durumu hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz. Kolay ve hızlı bir şekilde sağlıkla ilgili merak ettiğiniz detaylara hayatımsağlık.com adresinden ulaşabilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.