HAYIRSEVER TARAFINDAN GAZİANTEP’E YENİ BİR CAMİ

HAYIRSEVER TARAFINDAN GAZİANTEP’E YENİ BİR CAMİ
HAYIRSEVER TARAFINDAN GAZİANTEP’E YENİ BİR CAMİ

Gaziantep’te faaliyet gösteren Alaska Gıda Soğutma Dayanıklı Tüketim Malları firması tarafından Gaziantep’e yeni bir cami kazandırılacak.

Şehitkâmil İlçesine yaptırılacak cami için Valilikte protokol imza töreni gerçekleştirildi. Törene, Vali Davut Gül’ün yanı sıra Vali Yardımcısı Alper Çifçi, Şehitkâmil Kaymakamı Ömer Kalaylı, Şehitkâmil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar, hayırsever Ahmet Kavak ve diğer ilgililer katıldı.

Vali Davut Gül, törende yaptığı konuşmada hiçbir hayır işinin diğerinin alternatifi olmadığını ve bölgesel ihtiyaçların dikkate alındığını belirterek bu önemli hayır işinde emeği geçen herkese teşekkür etti.

Vali Yardımcısı Alper Çifçi ile Şehitkâmil Kaymakamı Ömer Kalaylı, Gaziantep’e kazandırılacak caminin hayırlı olması temennisinde bulundular.

Şehitkâmil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, “Mevcut imar planlarında donatı alanlarını ayırıyoruz. Aydınlar Mahallesi de şu an sanayinin çok yoğun olduğu bir bölge, bu bölgede de cami ihtiyacımız vardı. Hayırseverimiz Ahmet Bey, kendi iş yerlerine de yakın olması münasebetiyle burayı tercih ettiler. Kendilerine ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar, caminin yapılacağı bölgenin önemli olduğuna değinerek, “Gaziantep devamlı büyüyen, gelişen bir şehir. Tabi bu yeni alanlar açıldıkça da eğitim alanları, ibadet yerleri ihtiyacı da ortaya çıkıyor. Bu bölgemizde özellikle sanayide çalışan kardeşlerimizin öteden beri ihtiyaç duyduğu bir cami yapılacak. Çok önemli bir ihtiyacı giderecek” diye konuştu.

Hayırsever Ahmet Kavak, ise “Bir başvuru ile hemen önümüz açıldı, yardımcı olundu. Sanayide ihtiyaç olan bir yerdi. Bu hayır işine vesile olan ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Konuşmalar sonrasında, Diyanet İşleri Başkanlığı Şehitkâmil İlçe Müftülüğü adına tahsisi gerçekleştirilmiş olan arsa üzerine, hayırsever Ahmet Kavak adına Alaska Gıda Soğutma Dayanıklı Tüketim Malları San. Tic. Ltd. Şti. tarafından tahsis amacına uygun olarak yaptırılacak camii ve müştemilatının yapımı için imzalar atıldı. Söz konusu caminin ise Seyyid Hasan Camii olarak anılacağı bildirildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.