İş Sahibi Eşler Nafaka Talep Edebilir mi?

İş Sahibi Eşler Nafaka Talep Edebilir mi?
İş Sahibi Eşler Nafaka Talep Edebilir mi?

Evlilik birliğini sonlandırmak isteyen eşlerin yaptığı başlıca işlemler boşanma davası açmaktır. Sağlıklı ve sorunsuz bir şekilde boşanmanın gerçekleşebilmesi için alanında uzman bir boşanma avukatından destek almanız gerekebilir.

Boşanma davalarında en sık sorulan soruların başında nafaka yer alır. Özellikle çalışan ve çalışmayan eşler nafaka konusunda belirlenen kriterleri önceden bilmek ister. Eşlerin, boşanma davasında ve evlilik birliği içerisinde hayat standartlarını sürdürebilmesi için belli masrafları vardır.

Genel olarak her zaman ihtiyaç duyulan barınma, giyecek, yakacak, çocukların bakımı için gereken masraflar göz önüne alınır ve bu doğrultuda nafaka tutarı belirlenir. Eşler boşanırken çalışan tarafa nafaka verilip verilmeyeceği konusunda mutabık kalamayabilir. Tüm giderler göz önüne alınarak çalışan ve çalışmayan eşe nafaka tesisine karar verilebilir. Bu durumda herhangi bir iş sahibi olan eş, dilerse nafaka talebinde bulunabilir.

Eşler Hangi Nafaka Türlerinden Yararlanabilir?

Boşanma sürecinde olan ve boşanmayı düşünen çiftlerin merak ettiği detaylardan biri de nafaka türleridir. Genel olarak çalışan kadınların alabileceği birden farklı nafaka türü vardır. Boşanma esnasında her iki tarafın da yararlanabileceği 3 nafaka türünden bahsetmek mümkündür.

Genel olarak tüm nafaka türlerinde kişinin istenilen şartları sağlama esası göz önüne alınır. Nafaka talep eden kişinin bu şartları sağlaması halinde nafakanın bağlanmasına karar verilir.

Asgari ücretle çalışan kadın nafaka alabilir mi sorusu sıklıkla sorulanların başında yer alır. Beklenen şartlar sağlanıyorsa asgari ücretle çalışan eş de nafaka talebinde bulunabilir ve lehine sonuçlar alabilir.

Çalışan ve iş sahibi olan eşin alabileceği nafaka türlerinden biri de yoksulluk nafakasıdır. Boşanan eşlerin evlilik birliğinden sonra aynı ekonomik standartları sürdürebilmesi için eşlerden biri tedbir nafakası talebinde bulunabilir.

Genel olarak çalışan bir eşe nafaka verilmesi için belirlenen özel şartlar vardır. Bunların başında çalıştığını ve gelirini ifade eden belgelere ulaşılması yer alır. Geçiminin devamı için gereken miktarda nafaka belirlenerek uygun bir karara varılır. Bazı durumlarda istenilen nafaka türüne bağlı olarak çalışmayan ya da düzenli geliri olmayan eş, boşanma sürecindeki eşine nafaka ödemekten muaf olabilir.

Boşanma davası başta olmak üzere birden farklı hukuki işlem için https://acasoy.com/ adresini ziyaret edebilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.