Sobada sakladıkları patlayıcıyla yakalanan terör örgütü PKK/YPG'lilerin eylem arayışları iddianamede

Sobada sakladıkları patlayıcıyla yakalanan terör örgütü PKK/YPG'lilerin eylem arayışları iddianamede
Sobada sakladıkları patlayıcıyla yakalanan terör örgütü PKK/YPG'lilerin eylem arayışları iddianamede

Gaziantep'te, sobada ele geçirilen patlayıcıyla İstanbul'da terör eylemi planladıkları öne sürülen 4 sanık hakkında 31'eryıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Cumhuriyet Başsavcılığınca, geçen yıleylül ayında sobada yaklaşık ikikilogram el yapımı patlayıcı ele geçirilmesiyle ilgili 4 tutuklu şüpheli hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı.

Terör örgütü PKK/YPG üyesi olduğu belirtilenşüpheliler hakkında,"silahlı terör örgütüne üye olmak" ve "tehlikeli maddelerin izinsiz olarak bulundurulması veya el değiştirmesi" suçlarından 13,5 yıldan 31yıla kadar hapis cezası istemiylehazırlanan iddianame7. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi.

Yapılan istihbaratçalışma sonrası merkez Şahinbey ilçesi Vatan Mahallesi'nde bir ikamete düzenlenen operasyonda soba içerisinde patlayıcı ele geçirildiği hatırlatılan iddianamede, yapılan incelemede patlayıcının "zaman ayarlı parça ve basınç etkili patlamamış el yapımı bomba" olduğunun tespit edildiği belirtildi.

Kamera kayıtlarında yapılan incelemelerde ise sanıkların mezarlıkta gömülü patlayıcıyı alarak, ikametlerine döndükleriaktarılan iddianamede, sanıklardan B.A. ve A.F'nin terör örgütü PKK/YPGtalimatlarıyla tam koordineyle planlanan silahlı-bombalı eylem arayışı içerisinde bulundukları kaydedildi.

- "Bize 'Türkiye'de eylem yaparsak çok para vereceğini' söyledi"

İddianamede ifadelerine yer verilen sanık B.A, terör örgütü mensubu "Abu İsa" ve "Hacı" kod isimli şahısların A.F. ile kendisini yasa dışı yollarla Türkiye'ye gönderdiğini ifade ederek,kendilerinden İstanbul'da keşif ve sonrasındaeylem yapılmasının istendiğini anlattı.

Sanık B.A, Suriye'den birlikte geldiği A.F'nin patlayıcıdan bilgisiolduğunu ancak diğer iki sanık B.İ. ve M.A'yıdikkati çekmemek için yanlarında götürdüklerini ve mezarlıkta altın olduğunu söyleyerek ikna ettiklerini öne sürdü.

"Hacı" kod isimli teröristin kendilerine para gönderdiğini belirten B.A, şunları kaydetti:

"Biz kendilerine ne tür eylemler yapmamız gerektiğini sorduğumuzda,Türkiye'de orman yakma, araç kundaklama, fabrika ve otel yakma gibi eylemler yapmamızı istediler. Bizi eylem yapmamız için yönlendiren talimat veren Hacı isimli şahıs ile facebook messenger üzerinden sürekli görüşmeye başladık. Özellikle bu şahıs bize Türkiye'de eylem yaparsak çok para vereceğini söyledi."

"Hacı"kod isimli teröristinİstanbul'da polislerin yoğun olduğu bölgede eylem yapılmasınıistediğini aktaranB.A, bu teröristintarifi üzerine gittikleri mezarlıktakeşif yaptıklarını,daha sonra gittiğinde ise ilk baştapatlayıcıyı bulamadıklarınıancak sonrasındadiğer sanıkları da yanlarına alarakgittiklerini ve patlayıcıları bulduklarınıaktardı.

"Hacı" kod isimli teröristile B.A'nınmesajlaşma içeriklerine de yer verilen iddianamede, sanıkların terör örgütü PKK/YPG'nintalimatları ile bombalı eylem gerçekleştirmek için hareket ettiği vurgulandı.

İddianamede, "Bu kapsamda şüphelilerin Suriye'de PKK/YPG silahlı terör örgütüne mensup Hacı isimli şahıstan almış oldukları talimatlar doğrultusunda olaydan yaklaşık 2-2,5 ay önce Türkiye'ye kaçak yollardan geldikleri, kendilerine 'messenger' üzerinden verilen talimatlar gereğince Gaziantep'tebulunan Asri Mezarlıkta daha önceden bırakılmış olan bomba düzeneğini alarak İstanbul'da eylem yapacakları anlaşılmıştır." ifadeleri yer aldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.