Piramit Yapı, Gaskispor, Alman İsmail, Alt yapı....!

Piramit Yapı, Gaskispor, Alman İsmail, Alt yapı....!
Piramit Yapı, Gaskispor, Alman İsmail, Alt yapı....!

Gaziantepspor Kulübü Başkanı Celal Doğan, futbol şube sorumlusu Asım Atmaz'ın fikir birliği ile Gaziantep'de bir piramit yapı kurulmuştu.
Nedir bu yapı, önce onu kategorize edelim...!
1 - Gaziantepspor alt yapı grupları. Yani 10 yaşından 18 yaşına kadar olan futbol takımları. Buradan sırayla başarılı olanlar üst kategoriye kadar çıkıyor.
2 - Gaziantepspor Paf takımı burada 17 ve 18 yaşındaki futbolcular oynatılıyor. Başarılı olanlar Gaskispor'a diğerleri pişmesi için bölge kulüplerine gönderilip profosyonelliği öğreniyorlar.
3 - Gaskispor 3. Ligteki bu takımın ham maddesi Gaziantepspor Paf takımı. Buradan alınan futbolcularla profosyonel imza atılıyor, oynatılıyor, tecrübe kazandırılıyor. Başarılı olanlar 2. Ligteki Büyükşehir Belediyespor'a gidiyor. Ayrıca bu takıma yurt içinden, yurt dışından
gurbetçiler taranarak İbrahim Toraman, Şahintürk ve benzerleri transferler yapılıyordu.
4. Büyükşehir Belediyespor 2. Ligte ve bu takımın kaynağıda Gaskispor'dan gelenler ile Gaziantepspor'da kadroya giremeyen gençler, ayrıca henüz süper ligte deneyimsiz transfer edilenlerin burada ders gördüğü takım.
5. Gaziantepspor , bu şehrin gururu, sevdası ve bölgenin milli takımı, o dönem süper ligte Güney, Güneydoğu ve Doğu Anadolu'daki tek takım. Bu takımda oynamak öyle her babayiğidin harcı değil. Ama alttan öyle eğitimler, maçlar, idmanlarla çocuklar geliyor ki, mazallah mantar gibi futbolcu yetiştirildi. Mehmet Polat, Kemal Aslan, Bekir İrtegün, Erdal Güneş, Mustafa Şahintürk, İbrahim Toraman, Hasan Yurt, Murat Ceylan, Mahmut Bezgin, Ferit unutuklarım varsa affola, zaten yetişenleri yazmaya kalksam iki tane köşe lazım.
6. Teknik direktörler bu sistem aynı zamanda teknik direktör yetiştirmek içinde mükemmel bir zemin hazırladı. Mehmet Şahan, Bünyamin Süral, Faik Demir, Uğur, Cozan, Erol, Kürşat, Alper
gibi onlarca teknik adam çıktı.
Piramit yapı Celal Doğan'ın Büyükşehir Belediye başkanlığını kaybetmesi ile sekteye uğradı. Çünkü kendileri Gaziantepspor'da, Büyükşehir ve Gaskispor, tesisler ayrı bir zihniyette olunca ortada ne piramit yapı kaldı, ne üst akıl.
Sonra Büyükşehir Belediyespor ve Gaskispor takımları aynı tesislerde olunca iki başkan, iki yönetim, iki takım, iki teknik heyet, saha, malzeme sorunları çıktı ve işin içine sen, ben ve egolar girince 2010 yılında bu futbolcu fabrikasının kapısına kilit vuruldu.
Yani tam 10 sene olmuş Gaskispor'un kapatılalı. Aslında Gaskispor değil, alt yapı kapatıldı. Çünkü o tarihten itibaren bırakın Gaziantepspor'a futbolcu vermeyi, Büyükşehir Belediyespor bile her sezon 30, 40 tane futbolcu transfer eder hale geldi, kulüp menejerlerin kucağına, insafına düştü, Piramit yapı sayesinde Gaziantep'e gelemeyen menejerler Gaziantepspor ve Büyükşehir Belediyespor tesislerinde kamp kurup, yatar oldular.
Gelinen nokta ;
Gaziantepspor olağanüstü borçlarla kapandı, Belediyespor ise Adil Konukoğlu olmasa aynı akibete uğrayıp gidecek ve Gaziantep'te profosyonel futbola kilit vurulacaktı.
Yani bu sistemde değil Alman İsmail, İtalyan Trapattoni, Alman Rudi Woller, İspanyol Guardıola, Portekizli Mourinho'yu getirseniz boş.
Çünkü alt yapıdan çıkan futbolcunun hemen süper ligte oynama şansı yok, gideceği kulüpte Şırnak, Cizre, Mardin ve benzeri yerlerde aç, sefil, eğitimsiz adamların elinde oynamak.
Onun için bu kulübü etiketleri, ünvanları, paraları ile yönetenlere tavsiyem, siz ithalatı, ihracatı, pariteyi, doları, Tim'i, Gaib'i, euroyu bilebilirsiniz ama futboldan anlamazsınız, bu ayıpta değil, çünkü sizin işiniz değil.
Bu yapıyı kurun, çağırın nasıl yapılacağını, işi ehline yani antepli deyimi ile ekmeği, ekmekçiye verin, bir ekmekte üste verin kurtulun.
Yoksa Alman İsmail ile 3 yılda 3 dakika oynattığımız bir genç yok, 10 yıldır bir tane futbolcu gelmedi. Ama daha bu yıl takıma harcadığımız bütçe 120 trilyon, bu para boru değil, her sene öyle kolay bulunacak para da değil.
Sistemi ve piramit yapıyı kurun, yoksa her sezon sonu adresiniz Organize, Borsa, Ticaret, Sanayi Odası, yada Belediye ve Valilik olur.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.