ATAN VE TUTAN...

ATAN VE TUTAN...
ATAN VE TUTAN...

Onyedi haftadır sahasında yenilmeyen Gaziantep,ligin ilk maçında farklı kaybettiği Galatasaray’ı ağırladı.İyi gidiş son beş maçtır tersine dönmüştü onlar adına.Muhammed ve Kana Bıyık eksik.Santfor’da Dicko var.
Meşin yuvarlak Galatasaray’ın kontrolunda başladı oyun.Gaziantep geriye yaslanıp kendi alanda beklemeyi tercih etti.İlk şutta Oğuz’dan.Rakibin hücumdaki pas hatalarına rağmen çıkmakta da zorlandılar.Çıktıkları anlarda ise çok top kaybı yaptılar.Başarılı oldukları anda Dicko’nun şutu direkte patladı.Öncesinde ise Babel’in firikikinde kaleci Günay başarılı.
Konuk ekip oyunun kontrolunu hep elinde tuttu.Saracchi ve Arda ile sol kanadı iyi parsellediler.Ama pozsiyon bulan Gaziantep oldu.Maxsim’in şutunda kaleci Muslera yine başarılı.Konuk ekibin defans arkasına yolladığı paslarda Babel ofsayt rekoru kırdı.
Bu bölümün son çeyreğinde konuk ekibin baskılı oyunu pozisyon üretemesede devam etti.Ofsayta düşme hastalıkları da sürdü.Çok sayıda duran top şansını da kullanamadılar.Gaziantep defans üçlüsünün hava hakimiyetide önleyici unsurdu.
Bu bölümden aklımda Dicko’nun direği döven şutu,Muslera’nın kurtarışları,konuk ekibin ofsayta düşme hastalığı kaldı.
İkinci bölüme Fatih Terim hamle ile başladı.Onyekuru ve Kerem çimende.Oyunda gözükmeyen Akbaba Emre ve Belhanda duşta.Değişiklikler etkisini gösterdi hemen.Oyunu iyiden iyiye ceza alanı çevresine yığdı Galatasaray.Kaleci Günay ön planda bu sıralar.Dönen topları da rahatlıkla kazandı konuk ekip.
Ve bu kızgın ve devamlı alevlenen ateşe kar dayanamadı.Karambolde Onyekuru’nun vuruşu,milimetrik VAR kararı ile gole dönüştü.Golden sonra puan için topla oynaması gerektiğini nihayet hatırladı Gaziantepli futbolcular.Daha çok rakip alanda gözükmeye başladılar.Ama çıkarken pas yaparak çıkmadıkları için çabuk kaybettiler meşin yuvarlağı.Ve rakibe hızlı atak şansı verdiler.Mirallas etkisiz,Maxsim sıkı kontrolda.Muhammed’in yokluğu sırıttı.
Fatih Terim’den bu kez skoru koruma değişiklikleri geldi.Son çeyreğe girerken Ömer ve Etebo oyunda.Buldukları hızlı atak şansını bu kez Onyekuru,Günay’ı geçerek golle değerlendirdi.Pinto’nun Kenan,Bilal,Cenk ve Rashid değişiklikleri de ilaç olmaktan uzaktı.Uzatma dakikalarında Cenk’in Ömer tarafından düşürülmesi ile kazanılan penaltıyı Maxsim’in filelere göndermesi sadece teselli oldu.Büyü bozuldu ve haftalar sonra kaybetti Gaziantep.
Tutan,Atan ve kenardan gelen oyuncu kalitesi karşılaşmayı kazandırdı Galatasaray’a.Pinto;artık deşifre olan ilk gol öncesi oyunun yanına yeni oyun planları geliştirmek ve gol sonrası oynanan oyunu karşılaşmanın geneline yayma başarısını sağlamak zorunda.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.