KONUKOĞLU: “SANAYİCİLERİMİZİN ŞARTLAR NE OLURSA OLSUN ÇABASI, DİRENCİ TAKDİRE ŞAYANDIR

KONUKOĞLU: “SANAYİCİLERİMİZİN ŞARTLAR NE OLURSA OLSUN ÇABASI, DİRENCİ TAKDİRE ŞAYANDIR
- GSO KASIM AYI MECLİS TOPLANTISI YAPILDI

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) kasım ayı meclis toplantısı Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, Yönetim Kurulu ve Meclis üyelerinin katılımları ile Adil Sani Konukoğlu başkanlığında videokonferans sistemi üzerinden gerçekleştirildi.

Meclis toplantısında ekonomi gündemi, Gaziantep’in üretim, ihracat ve istihdam rakamları ile salgının iş ve sosyal yaşama etkileri konuşuldu.

MECLİS BAŞKANI ADİL SANİ KONUKOĞLU

Toplantının açılış konuşmasını yapan Meclis Başkanı Adil Sani Konukoğlu, Gaziantep’in üretim ve ihracattaki başarısının ortada olduğuna vurgu yaparak, şunları kaydetti:

“Sanayicilerimizin şartlar ne olursa olsun çabası, didinmesi, direnci takdire şayandır. Savaş da olsa, salgın da olsa koşturmaya devam ediyoruz. Dünyada bunalımlar, buhranlar da olsa bu şehrin sanayicisi çalışıyor, yeni bir şey icat ediyor ve var olan icadın üzerine yenisini ekliyor. Bu mücadele tüm dünyaya örnek bir mücadeledir” diye konuştu.

Gaziantep’in insanlara iş, aş olmaya devam ettiğini kaydeden Konukoğlu, “Şehrimizden dünyanın her bölgesine, sağlık, gıda, tekstil gibi çok sayıda sektörde ürün gönderiyoruz. Biz üreten bir şehiriz ve üretmeye de devam edeceğiz. Bu noktada bütün sanayicilerimizi tebrik ediyorum” şeklinde konuştu.

Konukoğlu konuşmasının son bölümünde, salgın vakalarında yayılımın arttığına dikkati çekerek, herkesi tedbirli olamaya ve kurallara uymaya davet etti.

YÖNETİM KURULU BAŞKANI ADNAN ÜNVERDİ

Kentin ekonomik verileri hakkında bilgiler veren GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, konuşmasında kalifiye eleman ihtiyacı ve meslek liselerinin önemine işaret etti.

Mesleki eğitim konusundaki çalışmalarından dolayı Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’a teşekkür eden Adnan Ünverdi, “Biz bu eksikliği gördüğümüz için 2017 yılında Adil Sani Konukoğlu başkanımızın döneminde GSO Mesleki Eğitim Merkezi Projesi’ni hayata geçirdik. Meslek lisesi algısını değiştirmek için çalışmalar yapmaya gayret ettik. Ardından bunun en güzel örneklerinden olan Gaziantep Sanayici İşbirliğinde Mesleki Eğitim Projemiz (GASİMEP) ile gençlerimizi okurken meslek sahibi yapmaya başladık. Bugün de devletimizin de hayata geçirdiği projelerle meslek liselerine olan algıyı değiştirmek ve ilgiyi artırmak için hepimiz elimizden geleni yapmak zorundayız. Sonuçta gençlerimizi meslek sahibi yapmak kentimiz, ülkemiz ve insanımız için büyük bir kazanımdır” ifadelerini kullandı.

Gaziantep’in Ekim ayı ihracatının geçen yılın aynı ayına göre yüzde 13,9 oranında arttığını dile getiren Adnan Ünverdi, “Gaziantep’ten yıllara göre yapılan ortalama ihracat geçen yılın Ocak-Ekim dönemine göre yüzde 2,4 oranında artış gösterdi. Kentimiz ihracatta Ekim ayında en fazla ihracat yapan ilk 10 il arasında 5’nci sırada yer aldı” dedi.

Sigortalı çalışan sayısının 2019 yılı Ocak-Ağustos dönemine göre yüzde 3,5 arttığını belirten Ünverdi, sözlerini şöyle tamamladı: “Toplam sanayi elektrik tüketimi 2020 yılında 2019 yılı Ocak-Eylül dönemine göre yüzde 1,7 oranında, OSB elektrik tüketimi 2019 yılı Ocak-Ekim dönemine göre yüzde 3,3, doğalgaz tüketimi ise 2019 yılı Ekim ayına göre yüzde 29,8 artmıştır.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.