Çoban Stilist

Çoban Stilist
Çoban Stilist

Burada bahsedeceğimiz hikaye azmin elinden hiçbir şeyin kurtulamayacağını doğruluyor. Mustafa Şahin bir çoban. Ancak Dağa taşa stilistlikle ilgili çizgiler çiziyor. Stilist olmak istiyor. Pekala stilist kim? stilistlik ne? Giyim piyasasında fark oluşturacak şekilde, temel giyim ihtiyacı olan ürünlerde müşterinin zevkine hitap edecek yeni ürünlerin tasarımını yapan kişiye stilist, yapılan işe stilistlik denir. Şanlıurfa'nın Siverek İlçesi Hamo köyünde çobanlık yaparken, yaptığı çizimlerle bir anda tanındı. 2002 yılında “Çoban Stilist” lakabıyla meşhur oldu. Mustafa Şahin İstanbul ve Şanlıurfa’da birçok defilelere imza attı. “Çoban Stilist” 1980 doğumlu ve 22 yaşında keşfediliyor. Katalog, çizim ve modeller yaptı. Kuveyt ve Çin’de stilist olarak çalıştı. Memleketi Şanlıurfa'da moda evi açtı. Mustafa Şahin, ilkokul mezunu. Urfa’da çobanlık yaptığı sırada keşfedilip, Faruk Saraç’ın yardımıyla İstanbul’a gelmiş. Mustafa Şahin o günlerini şöyle anlatıyor: ‘Çobanlık yaptığım sırada canım sıkıldıkça çizim yapardım. Çizimlerimi abimin arkadaşı görüp bir gazeteciye vermiş. Gazeteciler geldi, haber yaptılar. Faruk Saraç, haberleri görüp beni İstanbul’a getirdi. Birden bütün programlara çıkmaya başladım, insanlar çok ilgi gösterdiler. Okmeydanı’nda gecekonduda yaşadım. Aç kaldım, parasız kaldım, cep telefonumu sattım. Kişiliğimden hiç ödün vermedim. Şimdi Etiler’de arkadaşımla birlikte oturuyorum. (https://www.hurriyet.com.tr/kelebek/hulya-avsar-a-coban-modaci-263199)

İlk keşfedildiği yılları şöyle anlatıyor:
‘O yıllarda çobanlık yaparken modacılığı bilmiyordum ama benim gerçekten bu işe doğuştan hevesim varmış. Zaten bunu fark ettiğim anda da modacı olmaya karar verdim. Daha 15 yaşındaydım ve elimde birçok çizimim vardı. O yıllarda Urfa’daki mağaralara gidip insanların çizdiği resimlere bakar ve ne giyiyorlardı diye düşünüyordum. Oradan yola çıkarak çizimler yapıyordum. İçimden bir ses bir gün beni keşfedeceklerini söylüyordu. Bu hevesle ben her yere çizimlerimle birlikte gidiyordum. O yıllarda özel bir televizyonun düzenlediği genç stilistler yarışmasına büyük zorluklarla katıldım. Hatta ailemden dayak bile yedim ama ben yılmadım ve çizimlerimi bin bir güçlükle İstanbul’a gönderdim. Yarışmada benim çizimlerimi çok beğenmişler ve dereceye girdiğimi söyleyerek İstanbul’a gelmemi istediler. Hayatımın en heyecanlı yıllarını o zaman yaşadım ve İstanbul maceram da böylece başlamış oldu.’ “Çoban Stilist” Mustafa Şahin o yıllarda yaşadığı zorlukları şöyle anlatıyor:
‘İstanbul çok büyük bir şehir ve kendimi çok yalnız hissettim. Ama İstanbul’a giderken yolda ‘Her zorluğun altında bir fırsat yatar’ yazılı bir pankartı okudum ve bu benim hayat felsefem oldu. O yıllarda kendi kendimin ailesi, eşi, arkadaşı, kardeşi oldum. Örneğin çalıştığım yerdeki insanlar kumaşları kesiyordu ve ben o küçücük kumaşları kartona yapıştırıp, eve gidince aynanın karşısında türlerini ezberliyordum. Çok zorluklar çektim ama azmim ve sabrım sayesinde bugünleri yaşıyorum.’ (https://www.turkboard.com/cobanliktan-stilistligemustafa-sahin-vp2821835.html)

Sonuç olarak; kim samimi ve ciddi isterse Allah verir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.