Ak Parti’de İl Başkanı Özkeçeci ile yeniden devam!

Ak Parti’de İl Başkanı Özkeçeci ile yeniden devam!
Ak Parti’de İl Başkanı Özkeçeci ile yeniden devam!

Ak Parti’de Gaziantep İl Başkanının kim olacağı sorusu yanıt buldu. Genel Merkez, Eyüp Özkeçeci ile devam kararı aldı. Karar Özkeçeci’ye tevdi edilirken, Özkeçeci, “Genel merkezimiz, benim devam etmem yönündeki kararını bildirdi.

Gaziantep’i kucaklayan bir il yönetimi oluşturacağız” dedi. Ak Parti İl kongresinin, Ocak ayı sonuna doğru Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılımıyla yapılacağı belirtildi.
İlçe kongrelerini tamamlayan Ak Parti’de, Gaziantep İl kongresi ile ilgili belirsizlik sona erdi. Genel Merkez, mevcut başkan Eyüp Özkeçeci’nin devamı yönünde karar aldı.
GENEL MERKEZ KARARI BİLDİRDİ
Ak Parti Genel Merkezi, Gaziantep İl Başkanının kim olacağı konusunda uzun süredir çalışma yapıyordu. Bakan Abdulhamit Gül, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, milletvekilleri ve teşkilatın görüşlerini alan genel merkez, yaptığı değerlendirmelerin ardından, Eyüp Özkeçeci’nin devam etmesi yönünde karar aldı. Alınan karar İl Başkanlığına bildirildi. 2013 yılında Ak Parti İl Başkanlığı’na getirilen Eyüp Özkeçeci, yeni dönemle birlikte Ak Parti İl Başkanı olarak 3. dönemine girmiş olacak.
Ak Parti İl Başkanı Eyüp Özkeçeci, genel merkezin kendisiyle devam edilmesi yönündeki kararı ilettiğini belirterek, “Kararın hayırlı olmasını diliyorum. Bizler Ak Parti’nin neferiyiz. Ne görev verilirse yapmaya hazırız. Sürecin başından bu yana, aday olup olmama hususunda son kararın genel merkezimize ait olduğunu belirtmiştim. Genel merkez, yeni dönemde benimle devam edilmesi yönündeki kararı iletti. Hayırlı olsun” dedi.
GAZİANTEP’İ KUCAKLAYACAK LİSTE
Eyüp Özkeçeci, nasıl bir yönetim kurulu oluşturulacağı hususunda da açıklamalar yaptı. “Gaziantep’in her kesimini temsil eden, kentin tamamını kucaklayan bir yönetim kurulu listesi oluşturacağız” diyen Özkeçeci, “Önümüzde zorlu bir süreç var. Oluşturacağımız yönetim kurulu, partimizi 2023 yılındaki seçimlere götürecek yönetim olacak. Kentin her tabakasını temsil edecek isimlerden oluşan güçlü bir yönetim kurulu yapacağız” diye konuştu.
CUMHURBAŞKANI GELİYOR
Edinilen bilgiye göre, Ak Parti Gaziantep İl Kongresi, Ocak ayının sonuna doğru yapılacak. Kongre için net tarihin henüz belli olmadığı ancak, Ocak ayı sonunda kongrenin yapılabileceği ifade ediliyor. Kongreler sürecini bir an önce tamamlamak isteyen genel merkez, il kongrelerinin toplu olarak yapılması yönünde karar almıştı. Bu bağlamda Gaziantep il kongresi, bir kaç ilin kongresinin de dahil edilmesiyle, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleştirilecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.