BAKAN BAŞKANI ÇİLEDEN ÇIKARTAN KİMLER, NEDEN KIZDI?, VE TANCAN İŞİN PEŞİNDE

BAKAN BAŞKANI ÇİLEDEN ÇIKARTAN KİMLER, NEDEN KIZDI?, VE TANCAN İŞİN PEŞİNDE
BAKAN BAŞKANI ÇİLEDEN ÇIKARTAN KİMLER, NEDEN KIZDI?, VE TANCAN İŞİN PEŞİNDE

‘Ben Demiştim’ bu sözü söylemeyi hiç sevmiyorum ama bazı insanlar yazdıklarımızı görmezden gelerek sorunların çözüleceğinin beklerken devekuşu gibi kafalarını toprağa gömüp geriye kalan yerlerinin açıkta kaldığını hala anlayamadılar. Bu şehirde 15 saat elektrik kesilir ve dağıtımı yapan şirketin yetkilisi de ağaç, dal, budak elektrik tellerini kırdı açıklaması yaparak aklımızla dalga geçerse Valiye, Milletvekillerine ve Belediye Başkanlarına tabii ki hesap verir. Hafta başında yazmıştım, MÜDÜR hikaye anlattı, bu hikayeler 15 saatlik kesintiye bahane değil demiştim ve yine Ben demiştim diyorum ve keşke yanılsaydım demekten de kendimi alamıyorum. Geçen yazımda, ‘Bu şehirle dalga geçilmez, 15 saat elektrik kesintisi kabul edilemez, medyada inanılması güç açıklamalar yaparak elektrik kesintsine kılıf uyduramazsınız’ dedim.

ŞAHİN ÇOK SERTTİ
Gaziantep’te son günlerde yaşanan elektrik kesintileri ve enerji sıkıntıları dolayısıyla Gaziantep Valiliğinde hafta içi basın toplantısı düzenlendi. Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakan Yardımcısı Abdullah Tancan’ın da katıldığı toplantıda, kentte sık sık kesilen elektrik kesintileri ve enerji yatırımları ele alındı. Ve yine beklenen oldu. Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'in elektrik dağıtım şirketi yetkililerine yönelik yaptığı konuşması toplantıya damga vurdu. Elektrik kesintilerine tepki göstererek elektrik dağıtım şirketi Enerjisa yetkililerini uyaran Şahin, "Vatandaş, elektriğin neden kesildiğini bize soruyor, bizi suçluyor. Herkes gereğini yapmak zorunda, eğer gereğini yapamıyorsanız biz gerekeni yapmasını biliriz” diye konuştu.

2014 yılından bu yana Belediye Başkanı olduğunu hatırlatan Fatma Şahin, asfalt yapıldıktan sonra tekrar elektrik çalışmasının yapıldığı bir Gaziantep modelinden utandığını belirterek bu işin artık sürdürülemez ve kabul edilemez olduğunu vurguladı. İnsanların soğukta kalıp elektriklerinin kesilmesini iki kar üç ağaçla uğraşamayız diye nitelendiren Fatma Şahin’in bu haklı çıkışı Enerjisa yetkililerini oldukça zor duruma soktu. Her zaman vatandaşın sesi olmaya devam eden Bakan Başkan’ın GASKİ başta olmak üzere birçok hizmetinin elektrik neden kesiliyor sorusu ile yıpratılmasını tecrübeli siyasetçi Bakan Başkan Fatma Şahin bence kabul edemez. Kesintilerin ardından faturayı Belediyeye çıkaran vatandaşa, seçmeninin her zaman yanında olan Bakan Başkan bu işi çözme sözü verdi. Benim tanıdığım Fatma Şahin profili hedefe ulaşmak için yoldaki tüm engelleri bence tek geçer ve sonuç odaklı bir çalışma ile başarının zirvesine yerleşir. Enerjisa rezilliğini de bence kimsenin yanın kar bırakmaz. Bu işi Bakanlıktan ek bütçe ve belediye imkanları ile çözeceğine kesin gözüyle bakıyorum.

TANCAN TAZMİNATI HATIRLATTI
Bakan Yardımcısı Abdullah Tancan, “Enerji Dağıtım şirketlerine ülke genelinde yapılacak kesintiler için sayı ve süre belirliyoruz. Tüm bu verileri takip eden alt yapı kuruldu. Şu anda hangi abonenin ne kadar süre ve sayıda kesintiye maruz kaldığını takip ediyoruz. En son yaşanan kesinti de dahil bunlar kayıt altında. Yıl sonunda elektrik dağıtım şirketleri tüm bu kesinti ve süreleri ilan etmek zorunda. Belirtilen süre ve kesinti sayısının aşılması halinde tüm şirketler, abonelere ve devlete tazminat ödemek zorunda. Son iki yılda elektrik dağıtım şirketi Gaziantep’te 26 milyon TL tazminat ödedi.” dedi. Bir Gaziantepli olarak kenti çok iyi bilen ve enerji konusunda oldukça tecrübeli ve başarılı işlere imza atan Abdullah Tancan’ın bundan böyle Gaziantep işinin peşini bırakmayacağını umuyorum.
Haftaya görüşmek ümidiyle hoşçakalın...

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.