Gaziantep'te vatandaş haftasonu yasağında balıkçılara koştu! Balıkçılarda,haftasonu bereketi…

Gaziantep'te vatandaş haftasonu yasağında balıkçılara koştu! Balıkçılarda,haftasonu bereketi…
Hafta sonu uygulanacak kısıtlama öncesi vatandaşlar balıkçılara akın etti.

Korona virüs önlemleri kapsamında uygulanacak olan 56 saatlik sokağa çıkma kısıtlama öncesi özellikle alışveriş yerlerinde yoğunluk göze çarptı. Hafta sonu için alışveriş yapan vatandaşlarbalıkçılara büyük ilgi gösterdi. Sokağa çıkma kısıtlamasından dolayı vatandaşın alışveriş yerlerine akın ettiğini belirtenbalıkçılar, işlerden memnun olduklarını söyledi.

Balığın ucuz olduğunu dile getiren balık satıcısı Sait Kalkan, “Hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması olması nedeniyle özellikle Cuma günleri balığa ilgi yüksek oluyor. Yani vatandaş hafta sonu bol bol balık yiyecek. Gaziantep’te balık ucuz” dedi.

HAMSİ DAHADA UCUZLAYACAK

Kayaönü’nde vatandaşların tercih ettiği balıkçılardan birisi olan Balıkçı İbo’nun hafta sonu da açık olduğunu belirten Kalkan; “Karadenizde şuan da hamsi avı yasağı var. Bu yasak yakında kalkacak ve balıkçılar yüksek rekolte ile dönecekler. İşte o zaman hamsinin fiyatı daha da düşecek. Şu anda piyasadaki hamsiler, batı karadeniz ve egeden geliyor” şeklinde konuştu.

BALIĞIN TAZE OLDUĞU NASI ANLAŞILIR

Sağlıklı beslenme menülerinin vazgeçilmezi olan balık; folik asit, fosfor, kalsiyum gibi mineraller açısından da çok zengin bir besin olduğunu söyleyen Sait Kalkan, balığın tazeliğini anlamanın püf noktalarını şöyle anlattı; “Balık mevsiminde tüketildiğinde daha sağlıklıdır. Ve şuan mevsimi olduğu için tazeliğinden şüphe etmek yersiz olur. Yinede balığın tazeliğinden bahsedecek olursak, balığın taze olup olmadığı en kolay koklayarak anlaşılır. Bayat balık normal balık kokusundan farklı olarak asitli ve ekşi bir koku yayar. Balık tazeyken eti daha diriyken bayatladıkça yumuşamaya başlar. Balığın tazeliğini anlamak için etli kısmına yavaşça bastırın. Eğer içe çöktükten sonra tekrar eski haline geliyorsa balık taze demektir. Eski haline gelmiyor ve dokunulan yer içe çökük bir şekilde kalıyorsa balık bayat demektir. Taze balıkların gözleri daha bombeli ve parlaktır. Balık bayatladıkça gözleri matlaşır ve düzleşir. Eğer balığın gözleri parlaklığını kaybetmiş ve düzleşmeye başlamışsa, bayatlamış olma ihtimali yüksektir.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.