Gaziantep'te tüm sağlık çalışanları aşılanmalı

Gaziantep'te tüm sağlık çalışanları aşılanmalı
Gaziantep Eczacılar Odası Başkanı İrfan Demirci, Covid-19 Salgınına karşı başlatılan aşı çalışmalarını değerlendirdi.

Sağlık çalışanlarından başlanarak uygulanan aşı işlemleri kapsamında eczacıların da aşılandığını söyleyen Demirci, “Eczane teknisyenleri, Yardımcı eczacılar, Stajyer eczacılar, SGK eczacıları ve alanın farklı bölümlerindeki eczacılar aşılanmadan, sağlık çalışanları aşılanması bitti denilemez. Tüm çalışanlar aşılanmalı” diye konuştu.
Covid-19 Salgını ile mücadelede önemli bir adım atıldı. Çin’den getirilen aşı ile sağlık çalışanlarının aşılanması işlemleri yapılıyor. Sağlık Bakanlığı, Sağlık çalışanlarının ardından riskli gruplardan başlanarak tüm kesimlere aşı uygulanacağını açıkladı.
60 ECZACI HAYATINI KAYBETTİ
Sağlık çalışanlarına yönelik aşılama çalışmaları devam ederken Gaziantep Eczacılar Odası Başkanı İrfan Demirci, eczacıların da aşılanması noktasında açıklamalarda bulundu. Pandemi döneminde 60 eczacının hayatını kaybettiğini kaydeden Demirci, “Pandemi döneminde 45 Eczacı, 13 Eczane teknisyeni, 1 Öğretim Görevlisi, 1 Oda çalışanı hayatını kaybetti. 27 bin civarında eczacıya aşı yapıldı. Ancak bizimle bilrikte çalışan 60 bin çalışanımız var. Hastanelerde bulunan tüm çalışanlara aşılandı. Eczane teknisyenleri, Yardımcı eczacılar, Stajyer eczacılar, SGK eczacıları ve alanın farklı bölümlerindeki eczacılar da aşılanmalıdır.”
27 BİN ECZACI AŞILANDI
Sözlerini sürdüren Demirci, “Tıp Fakültesi son sınıfta okuyan öğrencilere aşı yapıldı. Tıp Fakültesiöğrencileri gibi Eczacılık Fakültesi son sınıf öğrencilerinin de aşılanması gerekiyor. Eczane teknisyenleri, Yardımcı eczacılar, Stajyer eczacılar, SGK eczacıları ve alanın farklı bölümlerindeki eczacılar aşılanmadan; sağlık çalışanları aşılanması bitti denilemez” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.