Sigarayı Bırakmak Sizin Elinizde

Sigarayı Bırakmak Sizin Elinizde

Sigarayı bırakmak istiyorsunuz ama bir türlü iradeniz nedeni ile bırakamıyorsanız eğer, en azından hayatınızdan zararlarını çıkarmak için sizde çeşitli bitkisel ürünleri de tercih edebilirsiniz. Bunların başında nikotin sakızları geliyor olsa da, bunların tek başına yeterli olmayacağını bilmelisiniz. Sigarayı bırakmak için öncelikli olarak sağlam bir iradeye sahip olmanız gerekiyor. Güçlü bir iradeniz olmazsa eğer, yapacağınız hiç bir şey fayda sağlamayacaktır. İşte bunun için de sigarayı bırakmak için yöntemler kullanmalısınız. Bu yöntemler ise tabii ki güçlü bir iradeden geçiyor. Egzersiz yapmak, yürüyüş yapmak, beslenme alışkanlıklarınızın belirli bir düzende olması, hobi edinmeniz en başlıca yardımcılarınız arasında olacaktır.

Nikotin Vücuttan Ne Zaman Çıkar

İlk olarak savaşınız nikotin ile olduğu için, bunun vücudunuzdan ne zaman çıktığını bilmeniz gerekiyor. Sigara bırakma sürecinde ilk üç gün en önemli gündür. Çünkü nikotin vücuttan 3 gün içerisinde çıktığı için, savaşınız öncelikle bu üç günden geçiyor. Ancak sonrasının da kolay olduğunu düşünmeyin. Çünkü her sigara gördüğünüzde yeniden içme isteği doğacağı için, bu süreci en sağlam şekilde geçirmelisiniz. Sigarayı bırakmaya başladıktan sonra kan basıncı ve nabız normale döner ve vücut değişimleri size hissettirmeye başlar. Böylelikle el ve ayakta kan dolaşımı da rahatlamaya başlar. 8 saat sigara içmeyen birinde kan oksijen düzeyi normale dönerek, kalp krizi geçirme riskini de azaltır. Sigara içmeden 24 saat geçirmeniz durumunda ise vücut karbonmonoksiti dışarı atar.

Sigara Sizi Öldürür

Sigara ile savaşanlar için ve bırakamayanların ilk tercihleri arasında azaltmak geliyor. Bu bir çözüm değildir. Nasıl ki vücut 3 gün sigara kullanmayarak ciddi bir reaksiyon gösteriyorsa, tek bir sigara içmek tüm olumlu sonuçların, olumsuz olmasına neden olur. Kısacası sigaradan bir seferde kurtulmanız gerekiyor. Ancak yinede bırakamayanlar için elektronik sigara gibi cihazlarda yardımcı oluyor. Bu cihazlar nikotin bağımlılığınızı karşılayarak, diğer tüm bilinen zararlarını ise hayatınızdan çıkarmanıza yardımcı oluyor. Bugünün şartları ile uzun süre bu tür cihazları kullanmakta doğru değildir. Ancak sigarayı bırakmanız için size yardımcı olacağını düşünüyorsanız, belirli bir süre kullanabilirsiniz.

Sigarayı Bırakın Geleceğinizi Zehirlemeyin

Geleceğiniz sigara nedeniyle zehirleniyor. Öncelikle siz kanser gibi bir çok hastalığa maruz kalacağınız gibi, çevrenizde bu durumdan etkilenecektir. Sonuçta erken yaşta ölüm riski olmasından dolayı, sigarayı bırakmak daha uzun yaşamanızı sağlayacaktır. Sigara başlı başına zehir olması nedeniyle dünyanın her yerinde STK'lar sigara ile savaş içerisindeler. Sağlık kurumları sigarayı bırakmak isteyenlere bir çok alternatif sunarak yardımcı olmaya çalışıyorlar. Bu tür sorunlar ile karşılaşmak istemiyorsanız, sigarayı hayatınızdan çıkarmalısınız. Bunun için şimdi iradenizi kontrol altına almalı ve ilk adımı atarak sigara paketi kırıp atmalısınız.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.