ŞAHİNBEY BELEDİYESİ HAYVAN YETİŞTİRİCİLERİNİN YÜZÜNÜ GÜLDÜRÜYOR

ŞAHİNBEY BELEDİYESİ HAYVAN YETİŞTİRİCİLERİNİN YÜZÜNÜ GÜLDÜRÜYOR
Şahinbey Belediyesi 10.000 tonluk yem dağıtımına Almalı Köyü’nde devam ederken, girdilerin yükseldiği dönemde verilen bu destek çiftçinin yüzünü güldürdü

Daha önce de çiftçiye, yem, buğday, arpa, mercimek tohumu, zeytin-fıstık fidanı gibi destekler veren Şahinbey Belediyesi, 10.000 ton yem desteğiyle çiftçilerin yüzünü güldürmeye devam ediyor. Vermiş olduğu destekleri çiftçinin ayağına götüren Şahinbey Belediyesi Almalı Köyü’ndeki hayvan yetiştiricilerine yem dağıtımı gerçekleştirdi.

BU PROJELER ÜLKEMİZİN KALKINMASI İÇİN ÖNEMLİ

Şahinbey İlçe Kaymakamı Tahir Şahin, Şahinbey Belediyesi’nin her alanda önemli çalışmalara ve projelere imza attığını belirterek “Özellikle pandemi sürecinde güçlü kalabilen güçlü olabilen, üretebilen devletler ayakta kalabiliyor. Özellikle tarım alanında girdi maliyetlerini düşüren bu projeler ülkemizin kalkınmasında önemli katkılar sunuyor. Şahinbey Belediyemiz pandemi sürecinde lojistik anlamda ihtiyaç sahibi ailelere ulaşmamızda bize çok yardımcı oldu. Çocuklarımız şuan eğitimlerine evde devam ederken, onlara sınavlarına hazırlanmaları için 209.000 kitabı tek tek evlerine ulaştırdı. Yine eğitim alanında uzaktan eğitimde evinde tablet olmayan çocuklarımıza 30.000 adet tablet verdi. Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu’na vermiş olduğu desteklerden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

TÜM ÇİFTÇİLERİMİZE DESTEK OLUYORUZ

Şahinbey Belediyesi olarak çiftçilere ve hayvan yetiştiricilerine destek vererek üretimi arttırmak istediklerini belirten Şahinbey Belediyesi Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, "Öncelikle rabbimden yağmur isteyerek başlamak istiyorum. İnşallah Cuma günü bir yağış gözüküyor. Allah rahmetini bol getirsin. Buğdaylarımız, arpalarımız, mercimeklerimiz ekilen bütün tarlalarımız yağmur bekliyor. Bu rahmette gelirse inşallah her şey tamamlanmış olur. yasal düzenlemeyle bize bu fırsatı verdiği için Cumhurbaşkanımıza çok teşekkür ediyorum. Büyükşehir belediye yasalarında yapılan değişiklikle belediyelerinde tarıma çiftçiye destek olmasının önü açılmış oldu. Bu sayede biz tarımsal faaliyetlerimize devam ediyoruz. Daha önce dar kapsamlı yapılan projeyi kabul etmedik. Şahinbey’deki tüm çiftçilerimizi kapsayan bir proje istedik. Şimdi çiftçi kayıt sistemimize kayıtlı 5 bin 500 çiftçimiz var. Yine hayvan destek sistemine kayıtlı 3 bin 700 hayvan yetiştiricimize destek oluyoruz. 4 yıl önce başladık geldiğimiz nokta itibariyle her yıl desteklerimizin arttırarak devam ettiriyoruz. Biz bu projelere başladığımız da ‘bu bir seçim yatırımı, seçime kadar verecekler seçimden sonra vermeyecekler’ dediler. Bizde tam tersini yapıyoruz her yıl verdiğimiz destek miktarının üstüne koyarak devam ediyoruz ve devam ettireceğiz. Biz çiftçilerimizi desteklemeye devam edeceğiz” diye konuştu.

BAŞKAN TAHMAZOĞLU’NA TEŞEKKÜR EDİYORUM

Şahinbey Belediyesinin yapmış olduğu yem desteğinden dolayı mutlu oldukları aktaran ve Şahinbey Belediyesi Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’na teşekkür eden hayvan yetiştiricisi Gülsen Yalçın, “Sizlere binlerce kez teşekkür ederim. Benim 4 çocuğum var. Eşimden ayrılalı 10 yıl oldu. Çocuklarımın babaları olmadığı için çok üzülüyordum ancak Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu, sayesinde hiçbir zaman babasız kalmadık. Biz 10 yıldır hiç sıkıntı çekmedik. Bana hayvanlar verdiniz, yem verdiniz iyi ki varsınız. Herkese teşekkür ederim” dedi.

Almalı Köyü’nde düzenlenen yem dağıtım törenine Şahinbey İlçe Kaymakamı Tahir Şahin, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmaozğlu, AK Parti Şahinbey İlçe Başkanı Av. Hasan Teke, İl Tarım Müdürü Mehmet Karayılan, protokol üyeleri ve hayvan yetiştiricileri katıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.