Herkes soruyor! Dülükbaba açıldı mı ? açılmadı mı?

Herkes soruyor!   Dülükbaba açıldı mı ? açılmadı mı?
Herkes soruyor! Dülükbaba açıldı mı ? açılmadı mı?

Hürriyet Gazetesi’nden Nuray Babacan, Gaziantepliler adına “Dülükbaba açıldı mı?, açılmadı mı?”diye sorarken, Dülükbaba’nın Pandemi dolayısıyla hala kapalı olduğu da belirtildi. Bunun yanı sıra, Gaziantep’teki Burç ormanları dahil tüm mesire yerlerinin kapalı olduğu belirtildi. İşte Nuray Babacan’ın Dülükbaba ile ilgili yazısı;

DÜLÜKBABA AÇILDI MI?

Türkiye
kademeli normalleşmeye geçmeye karar verip, iller renklere bölündüğünde, doğal olarak kafa karışıklığı yaşandı. Bu nedenle seçmenler neyi yapıp-neyi yapamayacaklarını bile vekillerine sormaya başladılar. Onlarca soru arasında en ilginci Gazianteplilerden geldi: “Dülükbaba mesire yeri açıldı mı? Piknik yapabilecek miyiz?”

Çoğumuz için anlamsız gelen bu konunun ilginç bir geçmişi var. Çünkü, Gaziantep’te piknikler öyle bizim bildiğimiz, çekirdek aile gidilip, bir masa, dört sandalye açılarak yapılanlardan değil. Yerel dilde “sahre” denilen bu pikniklerin birden fazla çeşidi var. Nişanlı sahresi, gelin-damat sahresi, yün yıkama sahresi, hıdırellez sahresi, sazlı sözlü meşk sahresi gibi türleri bulunuyor ve en az 10-20 kişilik gruplar halinde gidiliyor. Yani, virüs partisi gibi bir şey.

Gazianteplilerin bu vazgeçemedikleri geleneklerinin temelinde tabii ki; mangal yapıp, et yemek bulunuyor. Buna ilişkin ilginç bir anıyı da anlatıyor milletvekilleri. Gaziantep Havaalanı’na inmek için hazırlanan uçaklar, Dülükbaba mesire yerinin üzerinden havaalanına ulaşıyormuş.

Bir pilot, Dülükbaba ormanı üzerindeki yoğun dumanı görünce acele kuleyi arayıp, büyük bir orman yangının başladığını haber vermiş. Tabi kuledekilerin gerçeği anlaması uzun sürmemiş. Akşamüstü neredeyse aynı saatlerde yakılan mangalların yarattığı duman bulutu olduğunu pilota bildirip, içini rahatlatmışlar.

Gaziantep şimdilik orta risk grubunda olsa bile onlarca kişiyle yapılan sahrelerin biraz beklemesinde fayda var gibi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.