Xiaomi Mi 11 İnanılması Güç Bir Başarıya İmza Attı!

Xiaomi Mi 11 İnanılması Güç Bir Başarıya İmza Attı!
Duyurulduktan sonra pek çok kişinin ilgisini çeken telefon, 2021 yılının ilk gününde satışa çıkarıldı.

Çinli teknoloji şirketi Xiaomi, çıkardığı yeni telefon modeli Xiaomi Mi 11 ile Çin’de satış rekorları kırdı. Ülkemizde de çokça tercih edilen bir telefon markası olan Xiaomi, yeni amiral gemisi Mi11’i 28 Aralık’da kamuoyuna duyurmuştu. Telefonun uluslararası ilk duyurusunun da ilk defa Çin’de kullanılan sosyal medya platformu Weibo üzerinden yapılmış olması da dikkat çekti.

Duyurulduktan sonra pek çok kişinin ilgisini çeken telefon, 2021 yılının ilk gününde satışa çıkarıldı. Satışa çıkmasının hemen ardından, özellikle Çin Halk Cumhuriyeti’nde muazzam bir başarıya imza atan telefon satış rekorları kırdı.

Xiaomi’nin oldukça iddialı olduğu yeni telefonu Mi11, yeni Qualcomm işlemcisi Snapdragon 888’i kullanan ilk telefon olacak. Ayrıca 108 MP kameraya, 6.81 inç ekrana ve 128 GB dahili hafızaya sahip olan Xiaomi Mi11 rakiplerini zorlayacağa benziyor. Henüz Türkiye’de satışa sunulmayan telefon Çin’de kullanıcıların büyük beğenisini toplamış durumda.

Çin’de Mağazalarda Mi 11 Kuyruğu Oluştu

Teknogaste tarafından hazırlanan içeriğe göre telefonun satış tarihinin Xiaomi tarafından duyurulmasının ardından, çok sayıda Çinli bir Mi 11 alabilmek için mağazalarda kuyruğa girdi. Yeni amiral gemisini satın almak için mağazaların önünde girilen kuyruk metrelerce uzadı. Xiaomi ise Mi 11’in yeni yılın ilk günlerinde gördüğü bu ilginin boyutlarını rakamlarla açıkladı. Xiaomi Grubu Başkan Yardımcısı Zeng Xuezhung tarafından yapılan açıklamada yalnızca beş dakika içerisinde 350 bin adet telefonun satıldığı belirtildi. Açıklama Zeng Xuezhung’un resmi Weibo hesabı üzerinden yapıldı.

Xiaomi Mi 11 İlk Parti Satış Geliri 230 Milyon Dolar

Yine Zeng Xuezhung’un sosyal medya hesabından yapılan bir başka açıklamada ise telefonun ilk parti satış geliri kamuoyu ile paylaşıldı. Bu açıklamaya göre satılan ilk partiden Xiaomi’nin elde ettiği gelir tam tamına 1.5 milyar Yuan yani 230 milyon dolar. Xiaomi Mi 11, cihazı hem şarj adaptörü bulunan hem de şarj adaptörü bulunmayan kutu seçenekleri ile satışa sunuluyor. Oldukça büyük bir satış rakamına ulaşacağı tahmin edilen telefonun Türkiye’de ne zaman satışa sunulacağı ise büyük merak konusu olmaya devam ediyor.

İlginizi çekeceğini düşündüğümüz telefonda sonsuzluk işareti kopyala başlıklı diğer içeriğe göz atmanızı öneririz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.