Gaziantep, Şanlıurfa, Malatya ve Kilis'te kontrollü normalleşme sürecinde sokaklarda hareketlilik yaşandı

Gaziantep, Şanlıurfa, Malatya ve Kilis'te kontrollü normalleşme sürecinde sokaklarda hareketlilik yaşandı
Gaziantep, Şanlıurfa, Malatya ve Kilis'te kontrollü normalleşme sürecinde sokaklarda hareketlilik yaşandı

Gaziantep, Şanlıurfa, Malatya ve Kilis'te, yeni tipkoronavirüsle(Kovid-19) mücadelede kontrollü normalleşme sürecinin başlamasıyla hafta sonunda hareketlilik yaşanıyor.

Kovid-19riskdeğerlendirmeharitasına göre ortariskli (sarı) kategoride yer alan Gaziantep'te cadde ve sokaklarda hareketlilik yaşandı.

Sokağa çıkma kısıtlamasının kalkmasınınardından insanlar dışarı çıkarken parklarda oturarak açık havanın tadını çıkardı.

Trafikte yoğunluk gözlemlenirkenotobüs duraklarında da kalabalıklar oluştu.

Esnaflar da uzun bir sürenin ardından hafta sonudükkanlarını açmanın keyfini yaşadı.

- Şanlıurfa

Kovid-19riskdeğerlendirmeharitasına göre düşük riskli (mavi) kategoride yer alan Şanlıurfa'da cadde ve sokaklarda gözle görülür bir artış var.

Uzun bir aradan sonra cumartesi sokağa çıkabilen insanlar özellikle kentin simgesitarihi Balıklıgöl Yerleşkesi başta olmak üzere, Rabia, Topçu meydanları ile tarihi ve turistik mekanlarda gezme imkanı buldu.

- Malatya

Kovid-19riskdeğerlendirmeharitasına göre ortariskli (sarı) kategoride yer alan Malatya'da cadde ve sokaklardahareketlilik gözlendi.

Kentin en yoğun bölgelerindenİnönü, Atatürk ve Fuzuli caddelerinde yaya ve araç trafiğindeki hareketlilik dikkati çekiyor.

- Kilis

Kovid-19 risk değerlendirme haritasına göre yüksek riskli (turuncu) kentler arasında bulunanKilis'te,insanlar uzun bir aranın ardından cumartesi günü ilk kez sokağa çıktı.

Sabahın erken saatlerinde evlerinden çıkan kent sakinlerindenbazıları işlerine gitti, bazıları ise alışveriş yaptı.

Polisler, kentin işlek caddelerinde oluşturulan kontrol noktalarında sürücülere ve insanlara maske takmaları vesosyal mesafeye dikkat etmeleri konusunda uyarıda bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.