Gaziantep'te neler değişiyor?

Gaziantep'te neler değişiyor?
Koronavirüsle mücadele tüm dünyada sürüyor. Ülkemizde de yasaklarla devam eden yaşantımızın normalleşmesine yönelik adımların ne zaman ve hangi alanlarda atılacağı merakla bekleniyordu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2 Mart Pazartesi gününden itibaren uygulanacak yeni kuralları açıkladı. Koronavirüs haritasında orta riskli iller (sarı) grubuna giren ilimizdeki uygulamalar şu şekilde olacak:

Gaziantep’te Hafta sonu sokağa çıkma yasağı kaldırıldı.

HAFTA SONU SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI

Hafta sonu sokağa çıkma yasağı kaldırıldı. Hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması, hafta içinde olduğu gibi 21.00 - 05.00 saatleri arasında uygulanacak.

Gaziantep’ yüz yüze eğitim başladı.

YÜZ YÜZE EĞİTİM

Tüm okul öncesi eğitim kurumlarında, ilkokullarda, ortaokullarda ve liselerde yüz yüze eğitim gerçekleştirilecek.
Yüz yüze eğitime, okul öncesi eğitim kurumlarında tam zamanlı, ilkokullarda seyreltilmiş sınıflarda haftada 2 gün, ortaokul 5, 6, 7. sınıflarda seyreltilmiş gruplar halinde haftada 2 gün, ortaokul 8. sınıflarda seyreltilmiş gruplar halinde haftada 12-22 saat, lise hazırlık 9. 10. 11. sınıflarda seyreltilmiş gruplar halinde haftada 2 gün, lise 12. sınıflarda seyreltilmiş gruplar halinde haftada 16-24 saat olacak şekilde başlanacak.

Gaziantep’te kontrollü şekilde restoran ve kafeler kontollü şekilde açılacak.

RESTORAN VE KAFELER

07.00 - 19.00 saatleri arasında faaliyet gösterecek olan yeme-içme yerleri ile kıraathane ve çay bahçesi gibi işyerleri için mesafe koşulları (masalar ve koltuklar arası) göz önünde bulundurularak, açık ve kapalı alanlar için ayrı ayrı olacak şekilde,%50 kapasite sınırlaması oranı uygulanarak, mekanda bulunabilecek masa-koltuk sayısı ve aynı anda bulunabilecek azami kişi sayısı tespit edilecek.

Yeme-içme yerleri 19:00 -21.00 saatleri arasında paket servisi veya gel-al şeklinde, 21.00 - 24.00 saatleri arasında ise sadece paket servis şeklinde hizmet verebilecek.
Nikah ve nikah merasimi şeklindeki düğünler, kişi başına minimum 8 metrekare alan ayırmak, katılımcı sayısı 100’ü geçmemek ve 1 saatle sınırlı olmak üzere yapılabilecek.

Sivil toplum kuruluşları, meslek odaları, kooperatifler ve benzeri kuruluşlar genel kurulları katılımı 300 kişiyi geçmeyecek şekilde yapılabilecekler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.