Gaziantep'te otopark kavgası cinayetle bitti! Gaziantep'te 6 kişinin öldüğü park kavgası! Kullanılan silahları süpürgenin torbası ile saksıya saklamışlar

Gaziantep'te otopark kavgası cinayetle bitti! Gaziantep'te 6 kişinin öldüğü park kavgası! Kullanılan silahları süpürgenin torbası ile saksıya saklamışlar
- Olaya ilişkin hazırlanan iddianamede, 4 sanığa 5 kez müebbet ve 30'ar yıla kadar hapis cezası talep edildi

Gaziantep'te 6kişinin öldüğü, 2 kişinin yaralandığı park kavgasına ilişkin hazırlanan iddianamede, 4 sanık için 5 kez müebbet ve 30'ar yıla kadar hapis cezası talep edildi.

Merkez Şahinbey ilçesi75. Yıl Mahallesi'nde, 9 Eylül 2019'da iki komşu arasında otopark nedeniyle çıkan ve 6 kişinin öldüğü, 2 kişinin yaralandığı silahlı kavgaya yönelik yürütülen soruşturma tamamlandı.

Cumhuriyet savcılığınca hazırlanan ve 11. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen iddianamede, sanıklar Cevdet D,kardeşleriİbrahim, Ayvaz Yakup ile yeğeniMesut Ç. hakkında 5 kişiyi "kasten öldürme" suçundan 5 kez müebbet hapis ile iki kişiyi yaraladıkları iddiasıyla da"kasten öldürmeye teşebbüs" suçundan 18 yıldan 30'ar yıla kadar hapis cezası talep edildi.

Sanıklardan Cevdet D'nin ayrıcakardeşinin ölümüne neden olduğu için "bilinçli taksirle ölüme neden olma" suçundan 2 yıl 8 aydan 15 yıla kadar hapis cezası istenen iddianamede, Cevdet D'nin annesiSafinaz ilebabası Ayvaz D. hakkında ise "suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme" suçundan 6 aydan 5 yıla kadar hapis cezası talep edildi.

Ölen Hüseyin Yıldız ve ailesinin2019 yılı Eylül ayında 75. Yıl Mahallesi 86025 No'lu sokağa taşındıkları belirtilen iddianamede,8 Eylül'de iki komşu arasında ikametin önüne park nedeniyle başlayan tartışmanın kavgaya dönüştüğü, polisin müdahalesiyle olayın sonlandığı hatırlatıldı.

İki komşununsonraki güntekrar sokakta karşılaşması ile Cevdet ve kardeşi İbrahim D'nin tabancayla ateş açtığı, daha sonra da karşı tarafın ateş ettiği aktarılan iddianamede,Hüseyin Yıldız, Adem Yıldız, Faik Korkmaz'ın olay yerinde, Mehmet ve Metin Korkmaz ile Cengiz D'ninkaldırıldığı hastanede vefat ettiği,Leyla Korkmaz ile Cengiz Çalışkan'ın yaralandığıkaydedildi.

- Suç aleti deliller elektrikli süpürgenin toz torbasından çıktı

Olay yerinde çok sayıda mermi çekirdeği ilesanıkların ikametinde yapılan aramada 3 tüfek ve 1 tabanca ilebirçok fişek ele geçirildiği ifade edilen iddianamede, ikametinyatak odasında yapılan aramada iseelektrikli süpürgenin toz torbasının içerisinde 2tabanca ile 2 şarjör ve 18 fişekele geçirildiği, duvara montajlı raf üzerinde bulunan kahverengi renkli çiçek saksının alt kısmı içerisinde deşarjör ve 22 fişek bulunduğu kaydedildi.

Şüphelilerinve maktullerin kıyafetlerinde swap (atış artığı) incelemesi yapıldığı, yine alınan kan örnekleri ile olay yerinde elde edilen deliller, suç aletleri, maktul ile zanlıların kıyafetleri üzerinde DNA analizi yapıldığı dile getirilen, Cevdet D'ninen az 22,İbrahim D'ninde en az 6 atış yaptığı belirtildi.

- "Kardeşinin ölümüne sebepoldu"

İddianamede, Cevdet D'nin balkondan maktul grubuna doğru ardı ardına atış yaptığı sırada burada bulunan kardeşi Cengiz D'yi görmesine ve merminin isabet edebileceğini ön görmesine rağmen kendisine güvenerek ve merminin isabet etmeyeceğini düşünerek silahı ile atış yaptığı ve kardeşinin ölümüne sebebiyet vermek suretiyle bilinçli taksirle öldürme suçunu işlediği kaydedildi.

Sanıkların yargılanmasına ilerleyen günlerde başlanacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.