Yağışlar Gaziantep'te sevindirdi

Yağışlar Gaziantep'te sevindirdi
GASKİ Genel Müdürü Hüseyin Sönmezler, kent genelinde etkili olan yağışların önemine vurgu yaptı. Kış kuraklığı nedeniyle su sorunu yaşanmasından endişe duyulduğunu kaydeden Sönmezler, mevsim yağışlarının sürdürülebilir içme suyu sistemleri için önemli olduğunu söyledi.

Gaziantep’te son aylarda yaşanan kış kuraklığının etkileri kırılmaya başladı. Son günlerde etkili olan yağışlar ile birlikte kuraklık endişesi bir nebzede olsa azaldı. Kuraklık endişesine ilişkin değerlendirmelerde bulunan GASKİ Genel Müdürü Hüseyin Sönmezler, “İklim değişikliklerini çok konuşur olduk. Şükürler olsun ki, önce yağışlar geldi. Ardından kar. Ekiplerimiz geceden beri çalışıyor. Sahadaki tüm arkadaşlarımıza teşekkür ederiz” dedi.
“BEKLENEN YAĞIŞLAR GERÇEKLEŞTİ”
Mevsim yağışlarının önemli olduğunu kaydeden Sönmezler, “Sürdürülebilir içme suyu sistemleri için mevsim yağışları çok önemli. Aralık ayında ve Ocak ayının ilk yarısında istediğimiz yağışları alamamıştık. Ancak son 5-6 günde 100 kg/m2 civarında yağış gerçekleşti. Üstelik beklediğimiz kar da geldi. Bu çok sevindirici. Şimdi Çağlayancerit’in, Nurhak’ın zirvelerine düşen kar, 130-140 km yolculuktan sonra Gazi Şehir’de bengisu olarak çeşmelerden akıyor” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.