AĞIR YASAKLARIN AYAK SESLERİ

AĞIR YASAKLARIN AYAK SESLERİ
Gaziantep’te son haftanın tablosunun korkutan artışı gören Gaziantep Valisi Davut Gül, bir çok tedbirlerin alınacağını ve buna Pazar günü sokağa çıkma yasağının yanı sıra, iller arası seyahat yasağının da gelebileceğini söylediği ileri sürüldü.

Gaziantep’in “Sarı” renkten “Turuncu’ya koşmasından sonra Gaziantep Valisi Davut Gül, Hıfzıssıha kurulunu toplayarak, önümüzdeki günlerde koronavirüs hastalığının artmaması için yeni tedbirler alarak, hastalığın Gaziantep’te artmasını engelleme planlandığı belirtildi.
SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI PAZAR GÜNLERİ UYGULANABİLİR
Gaziantep’te haftalık tabloya göre, % 35’den, % 44’e çıkması üzerine “Turuncu” renge doğru koronavirüs tablosunun değişime gitmesi üzerine “Turuncu” illerinde Pazar günleri sokağa çıkma yasağı uygulamasının yapılacağını ve buna benzer bir çok yasaklarında getirileceği öne sürüldü.
GAZİANTEP’TEN KOMŞU İLLERE SEYEHAT YASAĞI
Şanlıurfa’nın “Mavi”den “Sarı”ya, Kilis’in “Turuncu”dan “Kırmızı”ya, Osmaniye ve Adıyaman’ın da “Kırmızı”da olması nedeniyle komşu illerden Gaziantep’e yoğun bir ziyaretçi akını gerçekleşmesi nedeniyle hastalığı korkutan tabloya taşıdıkları ifade edildi. Bu nedenle, iller arasında seyahat yasağının da gelebileceği ileri sürüldü.
TURUNCU RENKLERİN YASAKLARI NE?
Turuncu iller kapsamına Gaziantep’in girmesi halinde başta Pazar günü sokağa çıkma yasağının devam edeceği, Ortaokul ve Liseler kapalı, ancak liselerde yüz yüze sınavlar yapılacağı, Yeme-içme yerleri ile kıraathane ve çay bahçesi gibi işyerleri kapalı, Halı saha, yüzme havuzu tesisleri kapalı, 65 yaş ve üzeri ile 20 yaş altı için sokağa çıkma yasağı devam ediyor. Sokak süreleri ise 3 saatten 4 saate yükseltildi, Nikah ve düğünler, katılımcı sayısı 50’yi geçmemek ve 1 saatle sınırlı olmak üzere yapılabileceği bildirildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.