Rahmetin ve merhametin yeryüzünü kapladığı gece

Rahmetin ve merhametin yeryüzünü kapladığı gece
Rahmetin ve merhametin yeryüzünü kapladığı gece

Gaziantep İslam, Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu, Regaip Kandili dolayısıyla mesaj yayımladı. Hatipoğlu, Regaip Kandilinin İslam alemine hayırlar getirmesini diledi.

Gaziantep İslam, Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu, Regaip Kandili ve üç ayların başlamasıyla ilgili yayımladığı mesajında şu ifadelere yer verdi: “Manevi hayatımızın baharı sayılan üç ayların ilk kandili olan Regaip Kandilini bu gece karşılayacağız. Üç aylar - Recep, Şaban ve Ramazan- içinde bulunan Regaip, Miraç, Beraat ve Kadir geceleri bizlere tevbe için uzatılan birer merhamet eli gibidir. Bu geceleri fırsat bilip, hayatımızda yepyeni bir sayfa açmaya gayret etmeliyiz. En büyük sermayemiz olan hayatımızı hayırlı, faydalı ve güzel şeylerle doldurmalıyız.

Regaip Kandili ile başlayıp Kadir Gecesi ile sona eren üç aylar, Müslümanlar için manevi durulanma mevsimidir. Müslüman için büyük bir fırsattır. Bu mukaddes gece, hepimiz için kendimizi yeniden gözden geçirerek, geleceğimizin huzur ve saadeti için en güzel muhasebeyi yapma fırsatıdır.

Yüce dinimiz; sevgi, af, merhamet, bağışlayıcılık ve tolerans üzerine kurulan ve insanı merkeze alan bir rahmet medeniyeti kurdu. Tarihte bunun unutulmaz örneklerini de verdi.

Şimdi bize düşen vicdan ve aklı harmanlayarak bu Aziz millete ve müstesna ülkemize nasıl daha iyi hizmet edebilirizin gayreti içinde olmaktır. Vahyin, Bilim, akıl, vicdan ve erdemin bize yol göstereceğine güvenimiz tamdır. Bu vesileyle bütün şehitlerimizi dua ve rahmetle yad eder, milletimizin Kandilini kutlarız.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.