FADILOĞLU’NUN OSB İSYANI! Tarım arazileri fabrika olmasın

FADILOĞLU’NUN OSB İSYANI!  Tarım arazileri fabrika olmasın
Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, düzenledikleri kitap lansmanının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Kentin nüfusunun artık 2 milyonun üzerine çıkmaması gerektiğini ifade eden Başkan Fadıloğlu, şehirde yeni organize sanayilerin yapılmaması gerektiğini savundu:

“Akıllı yaşam alanları diyerek, her tarafı wifi ağı ile donanmış evde barınırsak radyasyondan kaçışımız mümkün olmaz. Eğer yaşanabilir kentler sıralamasında biz şehrimizi daha aşağıya almayıp daha yukarıya çıkartmak istiyorsak, kesinlikle bu kentin nüfusunun artık 2 milyonun üzerine çıkmaması gerekiyor.

YENİ ORGANİZE SANAYİLERİN YAPILMAMASI GEREKİYOR

Bu şehirde yeni organize sanayilerin yapılmaması gerekiyor. Ancak katma değeri yüksek ürünlere geçiş yapmamız lazım. Bizim bostanlarımızda artık eski Antep biberi, eski domates yetişmiyor. Pandemi sürecinde gördük ki bizi teknoloji kurtarmayacak ve her ülkenin kendine yeteri kadar gıdasını üretmesi şart. Hatta her şehrin kendi ihtiyacını karşılayacak hale gelmesi lazım. Kentsel dönüşüm yapılırken İstanbul’un deprem riski düşünülüyor. İstanbul’un içinde dönüşüm sağlanacağına vatandaşın geldiği yerdeki dönüşümü sağlamak, vatandaşı Anadolu’ya döndürmek lazım. Toprak ele geçmez.

TARIM ALANLARININ ÜZERİNE BİNA YAPARAK, KENTİ YAŞANMAZ HALE GETİRİYORUZ”

Gaziantep’te tarım alanlarının üzerine bina yaparak kenti yaşanmaz hale getirdiğimizi söyleyen Fadıloğlu, salgınlara savunmasız kaldığımızı anlattı:

“ Astronot gibi kapsülle yaşayacaksak, suni etle besleneceksek daha sonra hangi salgınla karşılaşacağımızı bilemeyiz. Doğallaşmak ve kendi kendine yetebilir halde olma zorunluluğumuz var. Bu şehrin daha fazla nüfusunun artmaması adına, kendi iç dinamiklerine kendini döndüren, doğal ihtiyaçlarını karşılarken de gelir elde etmek adına da yüksek teknoloji ürüne geçişi sağlayacak gücü var. Bunu her şehir kendi bünyesinde sağlarsa yaşanabilir şehirler ve yaşanabilir Türkiye elde edebiliriz.

YENİ TESİS AÇILDIĞINDA KENTE GÖÇ ARTACAK

Gaziantep’in şu anda organizesinde çalışan işçinin yalnızca %20’si Gaziantep’in merkez ve köylerinden, %80’i dışardan göçle gelen. Yeni emek yoğun bir tesis açıldığında yine göçle işçi gelecek. Başımızın üstünde yeri var ama bu gelenlerin yaşayacağı fiziki şartları oluşturmadıktan sonra evini, gıda güvenliğini, su ihtiyacını karşılamadıktan sonra kazanç kayba dönüşür.”

SİYASİ BAKIŞ AÇISIYLA YÖNETİLİYORLAR

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Karşıyaka’da tamamlanamayan kentsel dönüşüm çalışmalarıyla ilgili de bilgi verdi:

“ 1/25 binlik ve 1/5 binlik imar planı Büyükşehir Belediye Meclisi’nden geçti. Konu hakkında itiraz vardı. Bu itiraz bu ay mecliste görüşülecek. O bölgede şu an da 18 tane yapı var. Bunlar tamamen siyasi bakış açısıyla iki gurup tarafından yönetiliyorlar. Daha önce yapı sahipleriyle uzlaşarak bu sorunu çözdük ama bu 18 yapı sahibi diretiyor.

Biz sabrımız taşana kadar kimseyle mahkemelik olmadık. Şimdiden sonra kimse kusura bakmasın 18 binanın tamamı afet riski taşıyan yapı pozisyonuna alındı, tapularına şerh konuldu. Üst yapı bedeli olarak da bir tek kuruş ödemeyeceğiz.

Bu milleti bu kadar bekletmeye kimsenin hakkı yok. Biz ilk başından beri dua almak için bu işe giriştik, ama bu kadar milletin vebalini almaya da kimsenin hakkı yok. Şimdi tutuşmuşlar yok siyaseten baskı yaptırmaya çalışıyorlar. Yok bürokrasiden baskı yapmaya çalışıyorlar. Artık tapulara şerh ko

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.