Gaziantep’te Hangi Evim’ler Kapanıyor? Evim’ler kapanıyor mu? 10 milyon dolar sermaye lazım!

Gaziantep’te Hangi Evim’ler Kapanıyor? Evim’ler kapanıyor mu? 10 milyon dolar sermaye lazım!
Türkiye genelinde ve Gaziantep’te mantar gibi çoğalan ‘Evim”ler projelerine, devlet el koyarak sınırlandırma getireceği ifade edildi.

10 Milyon dolar sermaye şartı aranması planlanan Evim’ler, bu sermayeyi gerçekleştirmediği takdirde kapanacağı ileri sürüldü. Böylece çiftlik bank gibi olayların yaşanmaması için yasal çalışmaları, hızlandırdığı öğrenildi.

‘ART NİYETLİ YAPILAR ZARAR VERMESİN’
Sektörün regülasyonunu desteklediklerini ifade eden Finansevim Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Kolo, “Yasal altyapı olmaması nedeniyle bazı yapılar bu sisteme zarar verebiliyor. Yıllardan bu yana bu işi yapan şirketler olarak vatandaşın mağdur edilmemesini önemsiyoruz. Art niyetli yapıların sektöre zarar vermemesi için yasal düzenleme yapılmasını destekledik. Bu konuda yapılan çalışmalardan haberdarız ve sektörde yıllardan beri çalışanlar olarak, gerekli düzenlemelerini yapılması bekliyoruz. Çalışmaların son aşamaya geldiğini biliyoruz” dedi.

REKOR EVİM’LER GAZİANTEP’TE
Türkiye genelinde yaklaşık 900 EVİM şirketi olduğu, Gaziantep’in İstanbul’dan sonra en çok EVİM kurulan şehir ünvanı olduğu kaydedildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.