Şahin: Miraç, İçinde Büyük Hikmetler Barındıran Mucizelerle Dolu Bir Gecedir

Şahin: Miraç, İçinde Büyük Hikmetler Barındıran Mucizelerle Dolu Bir Gecedir
Şahin: Miraç, İçinde Büyük Hikmetler Barındıran Mucizelerle Dolu Bir Gecedir

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Miraç Kandili dolayısıyla mesaj yayımladı.

Şahin mesajında, içinde büyük hikmetler barındıran mucizelerle dolu bir gece olan mübarek Miraç Kandili ’ne kavuşmanın huzur ve mutluluğunu yaşadığını ifade ederek, “Birlik ve beraberlik adına çok önemli olan bu geceyi iyi değerlendirmeliyiz” dedi.

Miraç Kandili’nin, Peygamber Efendimiz ‘in kutlu yolculuğunun anlamının kavrandığı, gönüllerimizin bir coşku yaşadığı müstesna bir gece olduğunu ifade Şahin, “Bu mübarek gece, inancımızda rahmet ve mağfiret mevsimi olarak tarif edilen mübarek üç aylar içerisinde çok özel bir yere sahiptir. Bu geceyi Müslümanlar olarak çok iyi değerlendirmeliyiz” dedi ve şöyle devam etti: “Bütün beşeri duygulardan arınarak temiz bir kulluğa yükseliş anlamına gelen ve kültürümüz, inancımız için önemli olan Miraç Kandili; toplumsal dayanışma, akrabalık ve kardeşlik hukukunun pekiştirilmesi için önemli bir vesiledir. Muhabbet ve kardeşlik hukukuyla duygularımıza, vicdanlarımıza hükmetmeli; iyiyi, barışı, dostluğu, merhameti yaymak için çalışmalıyız.

Miraç; Allah’ın varlığına ve birliğine iman edip, bununla amel eyleyenlerin ulaşabilecekleri en yüksek makamın ve en yüce mevkiinin ifadesidir. Miraç, insanlığın tanık olabileceği en büyük mucize olarak tecelli etmiş ve inancımızın en büyük meşalelerinden biri olup yolumuzu aydınlatmıştır. Bizim kültürümüzde kandiller, birliğin, beraberliğin, kardeşliğin ve barışın, dayanışma ve muhabbetin özlemiyle tutuşan gönüllerin, ırmakların denizlere kavuşması gibi huzura erdikleri anlardır. Ülke ve millet olarak bizi birbirimize bağlayan inanç ve ruh birliğimizin güçlenmesi, her türlü yıkıcı, bölücü ve ayrılıkçı niyetlerin söndürülmesi için en önemli temeli teşkil etmektedir.

Bu günlerde kutladığımız mübarek gecenin bütün dünyada barışa, huzura ve kardeşliğe vesile olmasını temenni ediyorum. Sağlık, barış ve huzur dilekleriyle halkımızın ve tüm İslam âleminin Miraç Kandili’ni kutluyor, hayırlara vesile olmasını diliyorum.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.