Gaziantep'te sokakta kalan anne ve çocuklarına belediye ekipleri sahip çıktı

Gaziantep'te sokakta kalan anne ve çocuklarına belediye ekipleri sahip çıktı
Gaziantep'te sokakta kalan anne ve çocuklarına belediye ekipleri sahip çıktı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ekipleri, ev sahibinin kirayı veremediği içindışarı çıkarttığı öne sürülen kadın ve çocuklarını, hazırladıkları evle sıcak bir yuvaya kavuşturdu.

Şahinbey ilçesi Malazgirt Mahallesi'ndeki kiralık evlerinde 2 çocuğuyla yaşayan,bir süre kocasının terk ettiği 33 yaşındaki Cennet Çoban'ın,kirayı ödeyemediğiiçin evden çıkartıldığı öne sürüldü.

Çocuklarıyla sokaktakalan Çoban'ı gören mahalle sakinleri,Büyükşehir Belediyesi Kadın, Aile, Eğitim ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Gönül Köprüsü yetkililerine bilgi verdi.

Kısa sürede çocuk ve anneye ulaşan yetkililer, aileyi aynı mahallede temin edip bakımını yaptırdıkları bir eveyerleştirdi.

Çoban,AA muhabirine yaptığı açıklamada, çok zor durumda kaldıklarını belirterek, "Komşularım beni sokakta eşyalarla görünce belediyeyi aradı. Sağolsun belediye bize yetişti. Bizi hazırladıkları eve sığındırdılar. Allah devletimizden razı olsun. Eğer belediye bana sahip çıkmasaydı kötü olurdu. Gidecek hiçbir yerim yoktu. Çok çaresizdim, elim kolum bağlıydı." dedi.

Çoban, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve belediye çalışanların teşekkür etti.

Büyükşehir Belediyesi Kadın, Aile, Eğitim ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Gönül Köprüsüsaha çalışanı Yonca Rahanlı ise Cennet Çoban'a ulaştıklarında eşyalarla beraber parkta olduğunu belirterek, "Birkaç parça eşyası vardı, onları eve getirdik. Evde eksik olan kanepe, beyaz eşyayı temin ediyoruz. Evin elektriğini, suyunu ve doğal gazınıaçtırdık. Ailemizin market ihtiyacını karşıladık. O gün sahip çıkmasaydıkiki çocuğuyla bir anne sokakta ne yapabilirdi. Bundan sonra da ailemizin ihtiyaçlarını karşılayacağız." diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.