GAZİANTEP’TE KURULUMU TAMAMLANAN 57 ATÖLYENİN AÇILIŞI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

GAZİANTEP’TE KURULUMU TAMAMLANAN 57 ATÖLYENİN AÇILIŞI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
GAZİANTEP’TE KURULUMU TAMAMLANAN 57 ATÖLYENİN AÇILIŞI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen ve Avrupa Birliği tarafından desteklenen Mesleki ve Teknik Eğitim Yoluyla Sosyal ve Ekonomik Uyum Projesi kapsamında Gaziantep’te kurulumu tamamlanan 57 atölyenin açılışı gerçekleştirildi.

Rüştü Uzel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde düzenlenen açılış törenine, Gaziantep Valisi Davut Gül, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, MEB Mesleki Ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü Sosyal Ortaklar Ve Projeler Daire Başkanı Şennur Çetin, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şehitkâmil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı İbrahim Necip Kafadar ile diğer yetkililer katıldı.

Vali Davut Gül, “Meslek liselerinin atölyelerinin geliştirilmesi önemli”

Atölyelerin açılış töreninde konuşan Gaziantep Valisi Davut Gül, meslek liselerini ve bu liselerin atölyelerinin geliştirilmesini önemsediklerini kaydetti.

Gaziantep’te bir milyondan fazla gencin bulunduğunu aktaran Vali Gül, “Bu 1 milyondan fazla genci olan şehrin çeşitli ihtiyaçları ve sorunları var. Kendi sorunlarına ilaveten de çok büyük bir göç aldı. Yaklaşık 500 bin insan geldi. Bu 500 binin 150 bini de okul çağındaki çocuklar ve gençler. Bu çocukların anaokulu ihtiyacı, mesleki eğitim ihtiyacı var. Mevcut mesleki liselerinin atölyelerinin geliştirilmesi bu açıdan çok önemli. Özellikle Almanya’nın mesleki eğitimdeki tecrübelerinin bizlere aktarılması, bu anlamda atölyelerin fiziki kapasitelerinin arttırılması bizi çok mutlu ediyor. Bütün çocukların okullaştırılması için okullarda, atölyelerde istenilen eğitimi alabilmesi için bizim hem okul öncesinde daha çok okullaşmaya ihtiyacımız var hem yeni meslek liselerine ihtiyacımız var hem de mevcut meslek liseleri atölyelerinin proje kapsamındaki 148 atölyemizde yapıldığı gibi geliştirilmesi ve sayılarının arttırılması gerekiyor. Projede emeği geçen başta Avrupa Birliği Delegesyonu olmak üzere Alman Kalkınma Bankasına, Milli Eğitim Bakanlığımıza, Büyükşehir ve İlçe belediyemize, Milli Eğitim Müdürlüğümüze ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Vali Gül, ayrıca Gaziantep’te 3 olan mesleki eğitim merkezi sayısının son bir yılda 24’e çıkmasının sevindirici olduğunu belirterek bu sayının daha da arttırılması gerektiğinin altını çizdi.

MEB Mesleki Ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü Sosyal Ortaklar Ve Projeler Daire Başkanı Şennur Çetin, Milli Eğitim Bakanlığı ve Avrupa Birliği Delegasyonu işbirliğinde hayata geçirilen proje ile geçici koruma altındaki Suriyeliler ve Türk ev sahibi toplulukların sosyal ve ekonomik uyumunu, istihdam edilebilirliklerini ve yeterliliklerini iyileştirerek mesleki eğitime teşvik etmenin amaçlandığını dile getirdi.

Şennur, “Projemiz kapsamında 8 ilde 55 okulda desteklerimizi yapacağız. Gaziantep’te 7 okulumuzda bugün açılışını yapacağımız 57 atölyemizin donatımı tamamlandı. 57 atölyemiz bilişim ve gelişim teknolojileri alanı, elektrik elektronik teknolojileri alanı ve çocuk gelişimi alanlarını kapsıyor ama bu demek değildir ki bu donatımlarımız ve alanlarımız bu kadar. Şu anda ihalesi tamamlanmış olan ve atölye çalışmaları yapılan çocuk gelişimi alanımız ve makine teknolojileri alanımızın da Gaziantep ilimizde 7 okulumuzda altyapı çalışmaları devam ediyor. Proje süresince 10 bin öğrencinin desteklenmesi planlanmaktadır. Bu 10 bin öğrencinin %60’ı Suriyeli , %40’ı da Türk öğrencilerimiz olacak” diye konuştu.

Gaziantep özelinde Meslek Lisesini tercih eden öğrencilere GAGEV (Gaziantep’i Geliştirme Vakfı) tarafından burs verilmesinin ise ayrıca takdir edilecek bir davranış olduğunu belirten Şennur, emeği geçen herkese teşekkür etti.

İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Necip Kafadar ise Mesleki Teknik Eğitim okullarındaki atölyelerin yenilendiğini belirterek bu atölyelerde eğitim alan öğrencilerin sektörde aranan personel olarak yetişeceğini söyledi. Kafadar, “Mesleki eğitime verilen desteklerle bugün Hacı Muzaffer Bakbak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisemizde yapılan N95 maske atölyesi kurulumu tamamlandı. Yine Bakanlığımız tarafından finanse edilen ve Hacı Sani Konukoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tam otomatik cerrahi maske makinasının kurulumu devam ediyor” dedi.

KFW Proje Direktörü Andre Degenkolb ile AB Türkiye Delegasyonu Libor Chlad Frit ise online olarak açılış töreni katılarak iyi dileklerini ilettiler.

Konuşmalar sonrasında kurulumu tamamlanan atölyeler gezildi.

Okulları güçlendirmek, öğrencilerin ihtiyaçlarını karşılayarak eğitimlerine odaklanmalarını sağlamak, geçici koruma altındaki Suriyeliler başta olmak üzere tüm toplumda mesleki eğitimin algısını değiştirmek ve hak ettiği konuma getirilmesine katkıda bulunmak amacıyla hayata geçirilen proje, 8 pilot ilde, 55 lisede toplamda 148 atölyeyi kapsıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.