Online Sınav ile Kendinizi Test Edin Başarı Oranını Katlayın

Online Sınav ile Kendinizi Test Edin Başarı Oranını Katlayın
Klâsik ders çalışma alışkanlığı öğrencileri belirli bir seviyeye kadar ulaştırırken test çözme alışkanlığı ile bu başarının arttığı bilimsel olarak kanıtlanmıştır.

Ölçme değerlendirme sistemleri içerinde periyodik uygulanan testlerin öğrenci kazanımları üzerinde güncel ve doğru veri elde edilmesi açısından son derece önemlidir. Eğitim hayatı boyunca öğrenilen bilgilerin sağlaması düzenli çözülen testler ile mümkündür.

Öğrencilerin müfredata uyumlu olarak hazırlanan testleri çözerek eksiklerini belirleyerek ilerlemeleri başarılarına büyük oranda olumlu katkı sağlar. Test çözme sisteminin düzenli hale getirilmesinin en büyük kaynak avantajı ise hiç şüphesiz online test platformlarıdır. Günümüz uzaktan eğitim şartlarında klasik ders ve yazılı sisteminden uzaklaşan öğrenciler eğitim gereksinimlerinin büyük çoğunluğu çevrimiçi sistemler üzerinden karşılamaktadır.

Test platformlarının içerik kalitesi ve öğrencilerin bu sistemlerden rasyonel fayda sağlayıp sağlamadığı tartışılan konular arasındadır. Öğrenciler için online test başarı ölçütü faydalı mı faydalı değil mi sorularının yanıtı kesinlikle faydalı olduğu yönündedir. Elbette ki bu tek kriter değildir. Öğrenciler sistemimiz üzerinden ulaşacakları testler ile dersi ne kadar anladıkları test edebilir, eksik gördükleri konuların üzerinden geçebilir, yanlış soruları doğruya çevirmek üzere daha doğru bir çalışma programı ile gerekli güncellemeleri başarı oranlarını katlayacaktır.

Başarı Seviyenizi Arttırır

Klâsik ders çalışma alışkanlığı öğrencileri belirli bir seviyeye kadar ulaştırırken test çözme alışkanlığı ile bu başarının arttığı bilimsel olarak kanıtlanmıştır. Ayrıca kitap okuma alışkanlığının da test çözmede başarıya olumlu katkı sağladığı da bilinmektedir. Günlük programda öğrencinin sınıf seviyesine göre belirlenen yoğunlukta Türkçe test başta olmak üzere her dersten çözecekleri testler yer almalıdır.

8.sınıf test çalışması diğer sınıf kademelerinden farklı olarak gereklilik ve önem açısından biraz daha öne çıkar. Lise giriş sınavına hazırlanan 8. Sınıf öğrencilerinin konu testlerindeki başarısı girecekleri genel sınav içinde bir kıstas teşkil edecektir. Öğrenciler ne kadar çok test çözer, farklı soru stilleri ile karşılaşırlar ise o derece sınav stres ve kaygısı yaşamaz hale gelirler. Güncel ve sınav isabet oranı yüksek soru içerikleri öğrencileri çalışmalarında doğru yönlendiren sorulardır.

Çevrimiçi kaynak kullanımda dikkat edilecek özgün ve uygun içerik öğrencilerinin zaman kaybının önüne geçer. 8.sınıf test sorularının bu ölçeklerde hazırlanıp sunulduğu sistemimiz üzerinden çalışan öğrencilerin başarı ve motivasyonlarının arttığı dönütlerini almaktayız.

Online Test Konforu

Öğrencilerin kendi konfor alanlarında düzenli olarak çözecekleri testler bilginin yerleşmesi ve işlenmesi açısından pratiklik kazandıracaktır. Ayrıca sınav stresini yenme ve zaman yönetimi açısından da verimliliği artıracaktır. Basılı kaynaklarda belirli imkânlar tarafından kısıtlı erişime sahip testler, online platformda ücretsiz ve çok daha geniş kitleye ulaşmaktadır. Testleribul sistemi öğrencileri başarıya götürecek testleri uzman ekip tarafından hazırlayarak en pratik kullanıma sahip bir site içeriği ile tüm öğrencilerin beğeni ve kullanımına sunmaktadır.

Testleribul olarak 8. Sınıf test veya 3. Sınıf test fark etmeksizin tüm ilköğretim kademelerini kapsayan ders konularının ayrı ayrı tasnifi yapılarak öğrencilerin kolay erişimi hedeflenmiştir. Bunun yanında test soru sayısı, süre ve zorluk derecesini de sorulara başlamadan görebilirler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.