Gaziantepli Öğretmenlere Aşı Çağrısı

Gaziantepli Öğretmenlere Aşı Çağrısı
Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Gaziantep Şube Başkanı Ahmet Gök, eğitimcilerin “Aşı bitti mi yoksa işe mi yaramıyor ya da her zaman olduğu gibi eğitimciler mi önemsenmiyor?” diye sorduğunu belirtti.

Eğitimcilerin aşılanma takvimi ile ilgili yazılı açıklama yapan Gök, yüz yüze eğitime başlanan okullarda aşı yaptırmak isteyen eğitimcilere aşı yapılması çağrısında bulundu.

Salgın sürecinde sağlık çalışanlarından sonra birinci risk grubunda eğitim çalışanlarının yer aldığına dikkat çeken Gök, “Bugün okullarda yüz yüze eğitim sürecinde bir haftayı geride bıraktık. Yüz yüze eğitimde ikinci haftaya başlanıyor olmasına rağmen eğitim çalışanlarından aşı yaptırmak isteyenlerle ilgili hâlâ bir adım atılmış değil. Milli Eğitim Bakanlığı topu Sağlık Bakanlığına, Sağlık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığına atıyor. Onlar ortada top çevirirken şu an en riskli grupta yer alan eğitim çalışanları ise aşı bekliyor.” dedi.

Yetkilileri bir an önce eğitim çalışanlarının aşılanması hususunda adım atmaya davet ettiğini ifade eden Gök, “Okullar yüz yüze eğitime başlamadan en az 15 gün önce aşılanması gereken eğitimcilerin hâlâ aşılanmamış olması kabul edilemez bir durumdur. Pandemi sürecini gayet iyi yönettiğini düşündüğüm Sağlık Bakanımıza eğitimcilerle ilgili adım atılmamış olmasını eğitimciler olarak yadırgadığımızı ifade etmek istiyorum. Milli Eğitim Bakanımıza ise eğitim çalışanlarının bana ilettiği soruların bazılarını aynen aktarıyorum; ‘aşı bitti mi yoksa işe mi yaramıyor ya da her zaman olduğu gibi eğitimciler mi önemsenmiyor?’ Eğitimcilerin zihninde oluşmuş olan bu ve benzeri soru işaretleri giderilmeli, aşı yaptırmak isteyen eğitim çalışanları derhal aşılanmalıdır.” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.