KARAKTERSİZ OLMAK BÜYÜK BİR KUSURDUR...

KARAKTERSİZ OLMAK BÜYÜK BİR KUSURDUR...
KARAKTERSİZ OLMAK BÜYÜK BİR KUSURDUR...

İkiyüzlülük çok enteresan bir şey, yaradan size bir yüz veriyor, siz onla yetinmeyip başka bir yüz almak istiyorsunuz... İkiyüzlülük günümüzün en rant getiren durumu, oldu birinci yüzün, olmadı ikinci yüzün devreye giriyor.

Sonuç; hangisinin getirisi daha çok ise ona keskin bir" U " dönüşü yaparsın. Karlı mı karlı evet... Bozuk para gibidir karlılığı... İki yüzlünün kim olmadığı mühimdir, kim olduğu önemli değildir.

"Yaşamak için fena insan olmakla yine yaşamak veya ölmek için iyi insan olmak arasında fark ya bir iman,ya da bir ikiyüzlülük farkıdır."

Sait Faik Abasıyanık böyle demiş...

İnsanın vicdanı rehberi olmalı, bu sözler vicdansız ve erdemsiz iki yüzlülere değil elbette.... Kişiyi kendi davranışları hakkında bir yargıda bulunmaya iten, kişinin kendi ahlak değerleri üzerine dolaysız ve kendiliğinden yargılama yapmasını sağlayan güç olarak tanımlanıyor Türk Dil Kurumu sözlüğü....

Bir çeşit içsel mahkeme yani. Bu mahkemede sorgulayan da biziz, sorgulanan da... Bu içsel mahkeme aynı zamanda bencilliğimiz ve dürüstlüğümüzün de ölçüsü...

İnsanları her şeye inandırabiliriz ama gerçekte neyin doğru, neyin yanlış olduğunu yalnızca o içimizdeki yargıç bilir. ona hesap verebildiğimiz oranda güvenilir ve dürüst düzdür...

Uzun bir vicdan ve ikiyüzlülük yazısı yazmaya gerek var mı yok? Bir çoğumuz vicdan ve ikiyüzlülük hakkında fikir ve zikir sahibiyiz, çünkü bunlarla ilgili heran yüz yüze geliyoruz.

İkiyüzlülük beni en çok siyasette çıldırtıyor. Adam politikacı ve bir çizgiyi savunuyor. Dindarım diyor eyvallah, arkadaş müslümanın kültürünü ve değerlerini önemsiyorum diyor... Ona da eyvallah

elhamdülilah hepimiz müslümanız... Çünkü çoğunluğunun müslüman olduğu bir ülkede yaşıyoruz. O bununla da yetinmiyor. Ülkesin de yaşamak istemediğinde soluğu Avrupa'da alıyor.

Ama adam görüntüde böyle, arka planda bambaşka bir profil çıkıyor karşımıza... Adam doğuya hayran ama Avrupa'da yaşamak istiyor. Adam doğunun kültürüne hasta ama çocuğuna daha küçücük iken batının kültürü içinde öğütüyor... Derdiniz ne o zaman garip gurabanın, halkın çocuğundan ne istiyorsunuz? Derdiniz ne? Nedir bu ikiyüzlülüğünüz? Sizin en büyük kötülüğünüz dine oluyor aslında.... Çünkü dinsizliğin en güçlü yayıcıları, ikiyüzlü, riyakar din âlimleridir. Yanlış mı? Eksik bir de politikacıları olacak!

Aynı durumu HDP çizgisinde de görüyoruz... Vuruyorlar, kırıyorlar kravatlı vekiller, üst düzey katliam timi gibi her yerdeler... Zırh da var üzerilerinde milletvekili dokunulmazlığı, artık ne işe yarıyorsa o halkın seçtiği kişinin halkın çıkarlarını koruyan kişinin kimden ne korkusu olmalı... Yok illa olmalı...

Neyse efendim, bunlar vip yaşayıp, vip siyaset yapar iken garibanın, yoksulun çocuğunu ellerinden alıp, bilinmezliğe sürüklüyorlar. Bilinmezliğin içinde kime hizmet ettiği belli olan bir oluşumun içinde emperyalizmin uşaklığına vermek için evlerinden yuvalarından kopartılıp götürülüyorlar...

Dava içinmiş... Davanız batsın, emperyalizmin askerlerinin burnu bile kanamasın, ama yoksul gariban anaların çocukları harcansın... Kendi çocukları öyle mi? Efendim bilmem ne kolejlerinde, bilmem ne Avrupa ülkesinde dikensiz gül bahçelerinde yaşatıyorlar çocuklarını... Korunaklı ve dezenfektanlı bir yaşam. İçlerinde bulunduğu ortama asla sokmuyorlar çocuklarını... Asla!

Sizce bu ikiyüzlülük değil mi? Sizce bu ikiyüzlülüğün başka bir açıklaması var mı? Aslında var, bambaşka boyutları, ama biz sadece görünen ve artık herkesin rahatlıkla görebildiğinden bahsediyoruz.

İnsanlarla yüz yüze konuşarak her sorunu halledebilirsin; ama bazı insanlar gelir önüne,hangi yüzüne konuşacağını bilemezsin... Lümpendir birazda bu insanlar, her devre göre yol çizerler kendilerine, inandıkları için değil, belki ileride bir kazanımım olur düşüncesi ile kapılırlar hayale... O hayale kavuşmak için de çok yüzlülük sanatlarını devreye sokarlar.

Kabiliyetsiz olmak bir kusur değildir. Ama karaktersiz olmak çok büyük bir kusurdur.

Karakterli günler diliyorum...

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.