Köpek Maması (Açık, kuru, ödül, konserve) Alırken Dikkat Etmeniz Gereken 5 Şey

Köpek Maması (Açık, kuru, ödül, konserve) Alırken Dikkat Etmeniz Gereken 5 Şey
Açık, kuru, ödül ya da konserve köpek maması alırken dikkat etmeniz gereken 5 şey makalemizdeki bilgiler sadık dostunuzun sağlığı için en iyi mamayı seçmenizde size rehber olacaktır.

Doğru Köpek Maması Seçimi İçin En Önemli 5 Kriter

Köpek dostunuz için en iyi seçimi yapmak istiyorsanız bu 5 kriteri mutlaka göz önünde bulundurmalısınız.

1. Köpeğinizin Yaşı: Köpeğinize mama alırken dikkat etmeniz gereken ilk nokta onun yaşıdır. Köpekler yaşlandıkça metabolizması yavaşlar. Bu nedenle yağ oranı yüksek olan köpek mamaları onlar için sağlıklı olmaz.

2. Mamanın İçeriği: Mamanın içerdiği ürünlerin özelliklerini ve oranlarını kontrol etmelisiniz. Protein, vitamin, yağ ve mineral oranlarının dengeli olmasına dikkat edin. Buna ek GDO içeren mamaları tercih etmeyin. GDO’lu besinler insanlarda olduğu gibi hayvanlarda da zararlı yan etkiler gösterebilir.

3. Sağlık Durumu ve Kısırlık: Kısır köpekler için kısır maması tercih edilmelidir. Bunun yanında köpeğinizde bazı deri rahatsızlıkları varsa onun için tahıl bazlı mamalar tercih edebilirsiniz. Bütün bunlara ek olarak köpeğinizin kilo durumunu da göz önünde bulundurarak düşük kalorili mamalar seçebilirsiniz.

4. Kalite: Mamanın kalitesi önemli bir unsurdur. En pahalı mama en kaliteli mama demek değildir. Bazı uygun fiyatlı mamalar da kaliteli besin içeriğine sahip olabilir. Bu durumu veterinerinize danışabilirsiniz. Bunun yanında köpeğinizin severek yediği mamaları tercih edebilirsiniz.

5. Irk: Bazı cins köpekler çok hareketli iken bazıları daha sakin bir yaşama sahiptir. Mama alırken bunu da göz önüne alınmalıdır. Kalorisi yüksek mamalar ev içinde daha çok vakit geçiren köpekler için iyi olmayabilir.

Açık Köpek Maması Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Açık köpek maması alırken dikkat edilmesi gerekenler kısaca şunlardır;

En önemli nokta mamanın tazeliğidir. Büyük paketler açılarak doldurulan açık mamalar bayat olabilir. Bu durumda kontrol sağlamalısınız.

Besin değeri de önemli bir noktadır. Aldığınız açık mamanın besin değerlerini mutlaka bilmelisiniz.

Marka ve kalite. Hiçbir markası olmayan merdiven altı üretim mamalara denk gelme olasılığınız mevcut. Bu nedenle güvenilir satıcıları tercih etmelisiniz.

Kuru Köpek Maması Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Kuru köpek maması alırken dikkat edilmesi gerekenler ise şu şekilde sıralanabilir;

Kuru mamalardaki yağ oranı çok önemlidir. Köpek için protein, vitamin ve mineral öncelikli olarak önemlidir. Fakat bazı kuru mamalarda yağ oranı yüksek tutularak ticari kaygı güdülür. Bu nedenle yüksek yağ oranı olan kuru mamaları tercih etmemelisiniz.

Ambalajın sağlamlığı da bir diğer önemli husustur. Açılmış ya da delinmiş ambalaja sahip mamalar bayat olabilir ve köpeğinizi zehirleyebilir.

Küçük yavru köpekler için daha küçük boyutlardaki yavru köpek mamaları tercih etmelisiniz. Diş gelişimi bitene kadar bu mamalar onlar için idealdir.

Konserve Köpek Maması Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Konserve köpek maması alırken dikkat edilmesi gerekenler aşağıda sıralanmıştır.

Konserve köpek mamaları içerisinde fazla su ve yağ barındırmamalıdır. Bu durum köpeklerde bazı sindirim sistemi rahatsızlıklarına neden olabilir.

Alacağınız konserve mamalardaki ürünlerin içeriğini kontrol etmelisiniz. Protein yan ürünleri yerine doğrudan et içeren konserve mamalar köpekleriniz için en sağlıklı besinlerdir.

Son tüketim tarihini kontrol etmeyi unutmamalısınız.

Köpek Ödül Maması Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Köpek ödül maması alırken dikkat edilmesi gerekenler şunlardır;

Ödül maması alırken doğrudan et ürünlerini tercih etmelisiniz. Protein ve yağ oranı yüksek olan ödül mamaları idealdir.

Küçük parçalara ayrılmış olan ödül mamalarını tercih etmek daha mantıklıdır. Bu mamalar daha sık ve azar azar verilebilir.

Dişleri ve diş etlerini temizleyen kaliteli ödül mamalarını tercih etmelisiniz.

Kimyasal içerik olmayan yüzde yüz doğal ürünler almalısınız.

Köpek dostunuz için en taze ve en kaliteli köpek mamalarını güvenle Pet Shop Zoo.com.tr’den temin edebilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.