Saç Ekim İşlemi Nasıl Yapılır?

Saç Ekim İşlemi Nasıl Yapılır?
Saç Ekim İşlemi Nasıl Yapılır?

Saç simülasyonu işlemleri esasında bir saç ekimi yöntemi olmamakla birlikte saç ekimini destekleyen bir yapıya sahiptir. Bu işlemler ile saç ekimi sırasında seyrek ekilen saçların ara boşluklarının doldurulması da gerçekleşebiliyor. Aynı zamanda bu uygulamalar ile hastaların beklentilerinin hızlı bir şekilde karşılanması da mümkün olabiliyor.

Saç ekiminde hastanın genellikle ense kökünden alınan saç köklerinin saç kısmına nakledilmesi ve böylelikle saçların istenilen özelliklerde hayat bulması mümkün olabiliyor. Aynı zamanda bu tür yöntemler sayesinde kişide kalıcı olarak yeniden saç çıkması da mümkün olabiliyor. Günümüzde saç ekimini destekleyen bir yöntem olan saç simülasyonu ile kalıcı olarak daha dolgun saç görünümü elde etmek mümkün olabiliyor.

Saç Simülasyonu Nasıl Uygulanır?

Saç simülasyonu uygulamaları benzer şekilde çeşitli kalıcı makyaj uygulamalarına benzer bir şekilde uygulanıyor. Öncelikle işlem yapılacak olan kafa derisine lokal anestezi uygulamaları kapsamında anestezi kremler sürülüyor. Bunun yanında uygulama aşamasında mikro pigmentler uygulanarak işlemin daha kalıcı olması temin ediliyor.

Genellikle uzman plastik cerrahlar tarafından bu uygulama hayata geçiriliyor. Saç dövmesi olarak da bilinen bu yöntemde dövmeden farklı olarak saç derisine uygulanan mikro pigmentler ile hastaların saç yapılarının daha kalın olarak görüntülenmesi mümkün olabiliyor. Aynı zamanda bu tür uygulamalar ile hastaların seyrek görünen saç derilerinin kapatılması da mümkün oluyor. Günümüzde bu tür uygulamalar ön plana çıkıyor.

Saç Simülasyonu ve Özellikleri

Bu yöntemin diğer yöntemlerden ayıran çeşitli özellikler bulunuyor. Her şeyden önce bu uygulama saç pigmentasyonu olarak da geçiyor. Yine toplumda saç dövmesi olarak geçen tedavi yöntemi de yine bu yöntem olarak ifade ediliyor. Uygulama sonrasında kişiler daha kalın bir saç görünümüne kavuşmuş oluyorlar.

Bu yöntem bir cerrahi işlem olmayıp esasında kalıcı bir kamuflaj işlemi olarak ön plana çıkıyor. Kadınların tercih ettiği kaş makyajının erkekler için uygulanan ve tercih edilen yönü olan bu yöntem sayesinde kısa sürede saç simülasyonunun hayata geçirilmesi mümkün olabiliyor. Kaş uygulamalarına karşılık bu tür uygulamalarda kullanılan boya ve cihazlar farklı olabiliyor.

Saç Simülasyonu ve Saç Ekimi

Aslında bu iki işlem birbirine zıt değil, birbirini tamamlayan iki ayrı işlem olarak ön plana çıkıyor. Günümüzde bu tür uygulamalar ile iki farklı yöntemin birlikte kullanılması ile birlikte hastaların daha başarılı sonuçlar elde etmesi mümkün oluyor. Aynı zamanda bu tür uygulamalar ile yine hastaların daha gür saçlara kavuşması mümkün olabiliyor.

Saç ekimi işlemlerinde eksik kalan kısımların tamamlanması amacı ile uygulanan bu yöntem sayesinde seyrek saç ekimi işlemleri nedeni ile aralarda kalan boşlukların doldurulması mümkün olabiliyor. Genellikle ağrı hissi olmamakla birlikte ağrı eşiği düşük olan kişiler düşünülerek anestezi uygulamaları hayata geçirilebiliyor. Günümüzde bu yöntem ağrısız bir şekilde gerçekleştirilebiliyor.

Saç Simülasyonu Fiyatları

Saç simülasyonu fiyatları açısından aynı zamanda farklı uygulamaların bir araya getirildiği uygulamalar olarak ön plana çıkıyor. Günümüzde bu tür uygulamalar ile hastaların beklentilerinin karşılanması farklı fiyatlar ile mümkün olabiliyor. Aynı zamanda saç simülasyonu fiyatları son yıllarda değişim gösteriyor. Kullanılan cihazlar ve gereken ilaçlar fiyatlar üzerinde etkili olabiliyor.

Bu tür nedenlerden dolayı farklı sağlık kuruluşlarında farklı fiyatların ön plana çıkması ile birlikte ve yeni yöntemlerin devreye girmesi ile birlikte birçok açıdan kapsayıcı çözümler ön plana çıkabiliyor. Bu konuda lisanslı sağlık ve güzellik merkezleri nitelikli saç işlemlerini hızlı ve güvenli bir şekilde yerine getiriyor. Siz de bu tür sağlık merkezlerinden hizmet alabilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.