Polikarbon Nedir Ve Ne Amaçla Kullanılır?

Polikarbon Nedir Ve Ne Amaçla Kullanılır?
Polikarbon Nedir Ve Ne Amaçla Kullanılır?

Polikarbon Fiyatları hakkında bilgi almadan önce bu maddenin ne olduğunu ve kullanım amaçlarını iyi bilmek gerekmektedir. Polikarbon; gün ışığından faydalanan yer ve mekanlarda içinde bulunan özel reçinesi sayesinde ideal çözümü sağlayan, dışarıdan gelebilecek darbelere karşı oldukça dayanıklı, hafif ve çok esnek bir malzemedir. Sadece laboratuvarda değil yaşamın tüm alanlarında ve ev eşyalarında da güvenle kullanılabilen bir malzeme olmaktadır. Teras, veranda, sera, binaların aralarında bulunan geçiş tünelleri, yüzme havuzları, korkuluklar, otopark, duraklar, banka ve yayaları için tasarlanan üst geçitlerde de oldukça sıklıkla kullanılmaktadır. Kırılmanın olacağı malzemelerin yapımında kullanılarak kırılmalara ve darbelere karşı cam ve pencere gibi ışığı geçiren ince malzemelerin dayanıklılığını arttırmak amacı ile yoğun kullanılmaktadır. Cd, cam, pencere, araba far camları, gözlük ve güneş gözlük camlarında da sürekli kullanılmaktadır. Kullanım amaçlarının artmasındaki sebeplerden bir başkası ise ses izolasyonu ve ısı izolasyonunun çok iyi olması, ateşe karşı dayanıklı olması, rahatlıkla işlenme, depolanma, kullanma ve montajlama açısından oldukça basit olması, bulunduğu yüzeyler üzerinde su tutabilme özelliğinin olması % 90' a kadar ışığı geçirebilme özelliğinin olması sıcak ve soğuk bükülmeler ile kolay şekil alması cam ve akrilik levhalara göre kırılmalara karşı çok daha dayanıklı olmasıdır.

Polikarbon Zehirli Midir?

Polikarbon Fiyatları hakkında bilgi alınmadan önce sağlık açısından zararının bulunup bulunmamasını da öğrenmek gerekmektedir. Gıdalarla temaslı olan polikarbonlar sağlık açısından risk oluşturabilmektedir. Bunun sebebi Bisefanol A (BPA) ismi verilen ve canlılar için zararlı olan bir maddedir. Bu madde polikarbon üretiminde kullanılmaktadır. Gıda sektöründe kullanılacak polikarbonu tercih ederken kullanımında BPA kullanılmamış olmasına dikkat edilmelidir. BPA' nın gıda ile temas etmesi oldukça uzun yıllar süren ısı ve bekleme sürecinden geçmektedir. Polikarbondan üretilmiş olan damacanalar düşünüldüğünde; içerisindeki suyun uzun yıllar boyunca güneş ışığı altında bekletilmesi gibi bir durum sonucu polikarbon içerisindeki BPA suya karışır ve insan sağlığına karşı tehdit oluşturabilir.

Polikarbon Fiyatları Nelerdir?

Polikarbon Fiyatları; polikarbonun çeşitine (oluklu, solid, dışarıdan kilitlemeli vb.), desenine, kullanılacak alana, boyut ve ölçülerine göre değişebilmektedir. Sitemizde satışı yapılan polikarbon malzemelerimizi inceleyip bizlerle iletişime geçerek detaylı fiyat ve bilgi sahibi olabilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.